RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Зустріч Байдена і Путіна 16 червня: Дженніфер Псакі назвала головні теми переговорів

На зустрічі президента США Джо Байдена з російським президентом Володимиром Путіним, яка пройде в Женеві 16 червня, будуть обговорювати назрілі питання двосторонніх відносин. Зокрема, Путін та Байден обсудять ситуацію в сусідніх з Росією державах, на які Кремль поширює свій вплив.

Про це у вівторок, 25 травня, повідомила на брифінгу прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі.

За словами Дженніфер Псакі, однією з головних тем, які будуть обговорюватися на саміті лідерів двох держав, стане можливість відновлення стабільності в американо-російських відносинах, зокрема буде порушено питання контролю над озброєннями.

"Президент Сполучених Штатів не боїться виступити проти наших противників і використовувати момент особистої дипломатії, щоб позначити області, в зв'язку з якими він стурбований, і провести пошук галузей, де є можливість співпраці і де у нас є взаємна згода", - сказала з цього приводу вона.

На зустрічі також буде обговорюватися ситуація на сході України, де за підтримки Росії триває збройний конфлікт. Президент Байден має намір заявити про непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України.

Прес-секретар Білого дому також повідомила, що Байден обговорить з Путіним примусову посадку літака авіакомпанії Ryanair в Білорусі і подальший арешт опозиційного активіста Романа Протасевича. За її словами, президент США доручив підготувати варіанти ефективних дій, включаючи санкції, щоб притягнути до відповідальності режим Олександра Лукашенка. Американський лідер має намір узгодити дії з європейськими союзниками і міжнародними організаціями,

Як повідомляв "Апостроф", президент США Джо Байден напередодні ймовірної зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним заявив, що Росія буде змушена відповісти за зловмисну діяльність.