RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

Всі новини

Повітряна блокада Білорусі: Москва отримала "ефект доміно"

Через заборони на польоти над територією Білорусі авіакомпанії Air France і Austrian Airlines скасували рейси в Москву.

Про це повідомляє ВВС.

Так, рейс AF1154 авіакомпанії Air France в Москву мав прилетіти 27 травня в 15:00 за московським часом. Однак його скасували, а пасажирів пересадили на літак російського "Аерофлоту".

Рейс Austrian Airlines OS601 повинен був сісти в іншому московському аеропорту Домодєдово о 13:45, але він також був скасований. Маршрути обох рейсів проходять над територією Білорусі.

У Austrian Airlines повідомили, що припинили польоти в повітряному просторі Білорусі за рекомендаціями європейського авіарегулятора EASA. Це рішення спричинило за собою зміни в польотних планах, які має схвалити авіаційна влада.

"Російська влада не дала дозволу [на політ за новим маршрутом], і в результаті Austrian Airlines були змушені скасувати сьогоднішній рейс з Відня до Москви", - відзначили в авіакомпанії.

Своєю чергу "Аерофлот" скасував рейс AFL2164 в Вільнюс 28 травня. Він також раніше зазвичай проходив над територією Білорусі. При цьому російський регулятор - Росавіація - 24 травня заявив, що польоти російських авіакомпаній над Білоруссю виконуються в штатному режимі.

"Аерофлот" не робив заяв про припинення польотів над територією країни. Наступний рейс "Аерофлоту" до Вільнюса заплановано на 4 червня.

Як повідомляв "Апостроф", з 00:00 26 травня Україна припинила авіасполучення з Білоруссю. Українським авіакомпаніям і літакам також заборонено виконувати польоти в повітряному просторі країни.