RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Які країни Європи відвідає Байден і з ким зустрінеться: оприлюднено графік поїздок

У Білому домі оприлюднили графік першої іноземної робочої поїздки президента США Джо Байдена і повідомили про заплановані зустрічі в Європі.

Докладний план поїздки опубліковано на сайті Білого дому.

Згідно з графіком, в червні 2021 року президент США відвідає Велику Британію, Бельгію і Швейцарію. У поїздці його супроводжуватиме перша леді Джилл Байден.

У четвер, 10 червня, розпочнеться візит Джо Байдена до Великої Британії, де він зустрінеться з прем'єр-міністром Борисом Джонсоном. 11-13 червня американський президент візьме участь в саміті G7 в графстві Корнуолл, де проведе двосторонні зустрічі з колегами-лідерами "великої сімки". У неділю, 13 червня, Байдена чекає аудієнція в Віндзорському замку у британської королеви Єлизавети.

З Великої Британії президент Байден поїде в Брюссель, де 14 червня планується саміт НАТО і зустріч з Ердоганом. Також Байден візьме участь в саміті США-ЄС, який пройде 15 червня. Під час перебування в Бельгії президент США також зустрінеться з королем Філіпом і прем'єр-міністром цієї країни Олександром Де Кроо.

16 червня Джо Байден проведе двосторонній саміт з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Перебуваючи в Женеві, американський президент також зустрінеться з президентом Швейцарії Гі Пармеліном і міністром закордонних справ Ігнаціо Кассі.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Джо Байден перед своєю зустріччю з президентом Росії Володимиром Путіним16 червня в Швейцарії проведе переговори з президентом України Володимиром Зеленським.