RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Чітко і прямо пояснив": Байден розповів, як планує вести переговори з Путіним

16 червня в Женеві президент США Джо Байден зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним. Глава Білого дому заявив, що під час переговорів висловить готовність до конструктивної співпраці, але залишиться на жорстких позиціях з принципових питань.

Про це йдеться в колонці президента США, опублікованій The Washington Post.

Байден наголосив, що перед зустріччю з Путіним, проведе переговори з лідерами країн "Великої сімки" та ЄС, а також відбудеться саміт НАТО.

"Ми займаємо спільну позицію щодо викликів для європейської безпеки з боку Росії - починаючи від її агресії проти України, і нехай не буде сумнівів в рішучості США захищати наші демократичні цінності, які неможливо відокремити від наших інтересів", - сказав глава США.

За словами Байдена, в телефонних розмовах з Путіним він вже чітко окреслив свою позицію.

"Я чітко і прямо пояснив: США не хочуть конфлікту. Ми хочемо стабільних і прогнозованих відносин, щоб співпрацювати з Росією з таких питань, як стратегічна стабільність і контроль над озброєннями", - пояснив він.

При цьому, за словами глави Білого дому, раніше він продемонстрував Путіну, якими будуть наслідки втручання в справи його країни, зокрема, в американські вибори.

"І президент Путін знає, що я не забарюся відповісти на майбутні шкідницькі дії. На нашій зустрічі я підкреслю наміри США, Європи та інших демократичних країн-однодумців захищати гідність і права людини", - резюмував Байден.

Як повідомляв "Апостроф", за словами представника Кремля Дмитра Пєскова, під час майбутньої зустрічі Байден і Путін проведуть переговори "тет-а-тет".