RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

В Афганістані підірвали автобус з пасажирами, багато загиблих - фото

На північному заході Афганістану, в гірській провінції Багдіс, 6 червня, підірвався автобус з людьми, в результаті якого загинули жінки і діти. Всього померло 11 осіб.

Про це повідомляє Le Figaro.

Автобус наїхав на міну на узбіччі дороги, не вижило троє дітей, чотири жінки і чотири чоловіка. Під час вибуху місцеве управління звинуватило рух "Талібан". Так, губернатор Багдісі, який межує з Туркменістаном, Хессамуддін Шамс звинуватив талібів у закладці тієї самої бомби на дорозі, через яку загинули мирні жителі. Підтверджуючи цю оцінку, інший провінційний чиновник Ходадад Тайеб сказав, що після вибуху автобус в цій гірській провінції провалився в ущелину.

Саме угрупування не взяло на себе відповідальність за цю трагедію.

Фото: Facebook / Vishwavani

Крім того, агентство Reuters повідомляє , що подія трапилася буквально за кілька годин до зустрічі лідерів талібів і офіційних осіб ООН в Катарі, де представник "Талібану" в Twitter написав, що заступник глави політичного офісу "Талібану" Шер Мохаммад Аббас Станекзай "підтвердив тверду прихильність афганському мирному процесу".

Фото: Facebook / Vishwavani

Le Figaro підкреслює, що на цьому тижні траплялися напади як мінімум на 4 пасажирських мікробуси в шиїтських кварталах Кабула. Зазначається, дві з цих атак були заявлені угрупованням "Ісламська держава", бойовики якої, за даними ООН, знаходяться на сході та півночі країни.

Раніше ми писали, в результаті вибуху бомби в школі в Кабулі 8 травня, загинуло 85 учнів, ще 147 - були поранені.