RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Байден напередодні саміту в Женеві послав Путіну важливий меседж

Президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон готовий налагоджувати відносини з Москвою не дивлячись на існуючі розбіжності між країнами.

Про це заявив лідер Білого дому під час прес-конференції за підсумками саміту "Великої сімки" в Корнуоллі напередодні саміту з Володимиром Путіним, який відбудеться 16 червня в Женеві.

Президент США попередив, що стан відносин між Вашингтоном і Москвою буде залежати від того, чи буде Російська Федерація дотримуватися норм міжнародного права.

"Я думаю, він має рацію, це нижча точка", - заявив Джо Байден, коментуючи недавню заяву Володимира Путіна про те, що відносини Білого дому і Кремля останнім часом погіршилися.

За його словами, за підсумками саміту з Володимиром Путіним в Женеві він має намір "дуже ясно дати зрозуміти, які умови для поліпшення відносин". Президент США також запевнив, що Вашингтон не зацікавлений в затяжному конфлікті з Кремлем.

"Ми не прагнемо до конфлікту. Ми прагнемо до того, щоб знайти рішення щодо тих дій, які, як ми вважаємо, не відповідають міжнародним нормам. Сподіваюся, що ми можемо прийти до домовленостей з Росією", - продовжив Байден і додав, що США готові співпрацювати з РФ у сфері стратегічної стабільності і боротися зі зміною клімату.

Підсумовуючи, Джо Байден на брифінгу заявив, що США і РФ домовилися щодо "притягнення до відповідальності держав, які приховують гравців, що використовують віруси-вимагачі".

Раніше ми розповідали, як саміт Байдена і Путіна в Женеві вплине на Україну.