RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Будемо реагувати дуже жорстко: глава НАТО висловився про військову протидію Росії

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс продовжить нарощувати свій військовий потенціал і використовувати "широку комбінацію різних інструментів" для протидії російській агресії.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу CNBC.

Столтенберг пояснив, що підхід НАТО до Росії заснований на "подвійному підході" - обороні і діалозі.

"Ми зараз здійснили найсерйозніше посилення нашої колективної оборони з часів закінчення холодної війни і будемо продовжувати зміцнювати її, підтримуючи високу ступінь готовності, нарощуючи кількість військ і збільшуючи оборонні інвестиції", - зазначив генсек НАТО.

Він уточнив, що альянс не буде "дзеркально повторювати те, що робить Росія", але "реагуватиме дуже жорстко і чітко, використовуючи широкий набір різних інструментів". Разом з тим, після припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) НАТО не має наміру розміщувати нові ракети наземного базування.

"Але ми подбаємо про те, щоб реагувати на нове нарощування озброєнь Росією, в тому числі нарощування ядерної зброї", - сказав він, додавши, що поряд зі зміцненням протиповітряної і протиракетної оборони НАТО буде здійснювати контроль над озброєннями - "це частина діалогу з Росією".

Крім того, Столтенберг наголосив на важливості санкцій, введених проти Росії - їх застосування слід продовжувати поряд з "більш значною підтримкою близьких партнерів, таких як Україна і Грузія".

Як повідомляв "Апостроф", 13 червня президент США Джо Байден прибув до Брюсселя, де візьме участь в саміті НАТО. На ньому, серед іншого, буде розглянуто протидію агресивній політиці і діям Росії.