RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

На Марс відправлять першого чотириногого робота - SpaceBok буде шукати на Червоній планеті ознаки життя: фото і відео

Першою механічною машиною, яка проведе пішу прогулянку по Марсу буде чотириногий робот SpaceBok. Його створили вчені з ETH Zurich в Швейцарії та Інституту Макса Планка в Німеччині в 2018 році, щоб імітувати рухи антилопи-спрингбоки.

Про це повідомляє DailyMail.com, посилаючись на Wired.

Цей робот може ходити по будь-якій пересіченій місцевості. Відзначається, у нього є алгоритм, який вимірює його енергію, щоб визначити найкращий маршрут. Він буде шукати ознаки життя, які могли залишитися непоміченими.

Фото: ETH Zurich

Як пише видання, від самого початку, робота розробили для пересування по Місяцю і запрограмували на стрибки, а не на ходьбу, але творці SpaceBok поліпшили його для польоту на Марс.

На даний момент неясно коли саме робот вирушить на Марс.

Фото: ETH Zurich

SpaceBok недавно тестували на великій арені, схожою на пісочницю, всередині лабораторії з камінням, що імітують ґрунт Марса.

Робот тестувався з різною ходою, а також з невеликими копитами-ступнями і плоскими круглими ступнями з шипами для більшої стійкості. Таким чином, робот може стояти при 25-градусному схилі.

"Ми хотіли показати, що сьогодні ці динамічно працюючі системи дійсно можуть ходити по марсіанському піску", - заявив робототехнік ETH Zurich Хендрік Колвенбах.

Фото: ETH Zurich

Раніше "Апостроф" повідомляв, 11 червня китайський Марсохід зробив селфі на тлі марсіанськіх пейзажів.