RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Ізраїлі різко впала ефективність вакцини від коронавірусу: чи винна "Дельта"

Ізраїль, де зараження "Дельта" штамом коронавірусу виявляють серед вакцинованих людей, заявив про зниження ефективності вакцини Pfizer/BioNTech в запобіганні інфекцій і симптоматичних захворювань.

Про це заявило Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю, пише Reuters.

За даними Міністерства охорони здоров'я країни, ефективність вакцини з 6 червня впала до 64%. Разом з тим, препарат показав 93% ефективність у запобіганні госпіталізацій і серйозних захворювань, викликаних коронавірусом.

У травні був опублікований звіт, згідно з яким, дві дози вакцини Pfizer забезпечили понад 95% захисту від інфекції, госпіталізацій і важких захворювань.

Представник Pfizer відмовився коментувати дані з Ізраїлю. Він наголосив, що інші дослідження продемонстрували, що антитіла у щеплених їх вакциною, як і раніше здатні нейтралізувати всі протестовані варіанти, включаючи варіант "Дельта", хоча і в меншій мірі.

Загострення ситуації з коронавірусом в Ізраїлі збіглося з поширенням варіанту "Дельта" і припиненням обмежень соціального дистанціювання в країні.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Дельта"-вірус більш заразний і смертоносний, але вакцина дає перевагу - ізраїльський лікар.