RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Зі стріляниною і масовими сутичками: в Гаїті поховали вбитого президента, фото

На Гаїті поховали президента Жовенеля Моїза, який був убитий в ніч на 7 липня в своїй резиденції, а його дружина була поранена. Прощання супроводжувалося масовими заворушеннями, стріляниною і застосуванням сльозогінного газу.

Про це повідомляє АР.

Прощання з Моїзом проходило в приватному комплексі, біля якого сотні мітингувальників влаштували безлади - звели барикади, звідки йшов чорний дим, а також чулися постріли. Траурну церемонію довелося перервати, щоб втихомирити людей, поліція застосувала сльозогінний газ.

Фото: АР

На похороні були присутні делегації США і ООН, які були змушені передчасно покинути церемонію. До присутніх звернулася вдова убитого президента, Мартін Моїз.

"Ми програли бій, але не програли війну", - сказала вона.

Мартін Моїз засудила олігархів країни і додала, що її чоловік був убитий "через бажання забезпечити електроенергією, побудувати дороги і поліпшити життя бідних людей".

Як повідомляв "Апостроф", група колумбійців і американців гаїтянського походження, підозрюваних у вбивстві Моїза, заявила, що вони нібито прибули, щоб заарештувати його, а не вбити.