RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

В Індії жертвами масштабної повені стали понад 130 осіб: фото та відео наслідків стихії

В Індії триває сезон дощів, штати Гоа і Махараштра охопили сильні повені, стихія забрала життя щонайменше 136 осіб. Десятки тисяч жителів постраждалих районів евакуйовано, кілька десятків людей зникли безвісти.

Про це пише ВВС.

Сильно постраждав від повеней популярний серед туристів штат Гоа - вода залила будинки і пошкодила тисячі будівель. Проливні дощі в Індії завжди йдуть з червня по вересень, але Гоа не стикався з такими плачевними їх наслідками вже 50 років.

"Люди втратили практично все", - каже міністр охорони здоров'я штату Вішваджіт Рейн.

Сходження селевого потоку в селі Талії на південь від Мумбаї зруйнував десятки будинків - вціліли тільки два з них. Загинуло більше чотирьох десятків жителів.

Всього в затоплених районах сталося вісім зсувів, один з яких призвів до сходження поїзда з рейок. Дороги заблоковані, що заважає рятувальникам добиратися в постраждалі райони. Через загрозу розливу великих річок з штату Махараштра евакуювали близько 90 тисяч осіб.

Як писав "Апостроф", на півночі Індії місцеві жителі спостерігали унікальне природне явище - земля почала "рости" прямо з-під води.