RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Градусники зашкалюють через спеку: в Італії та Греції теж вирують лісові пожежі

Окрім масштабних лісових пожеж на курортах Туреччини, вогонь також вирує у Греції та на півдні Італії. Це пов'язано зі спекою, яка сягне 45 градусів Цельсія.

Про це повідомляє DW.

У неділю, 1 серпня, в роботах з гасіння полум'я задіяні тисячі фахівців, які працюють при температурі близько 40 градусів за Цельсієм. Зокрема, на Сицилії проти лісових пожеж борються 800 пожежників. На цьому острові, а також у Калабрії та Адріатичному регіоні Апулії проти вогню задіяні пожежні літаки”, - йдеться в повідомленні.

Найбільше постраждало місто Катанія. Деякі райони на півдні повністю зруйновані, за словами мера. Більше того, 31 липня почав виявляти активність вулкан Етна.

У Греції через спеку та проблеми з диханням внаслідок пожеж госпіталізовано 16 людей. Поблизу невеликого містечка Егіон зруйновано кілька будинків.

Тим часом температура повітря у країні продовжує підвищуватися. Після спеки у попередні дні у неділю в Греції очікується підвищення температури до 45 градусів Цельсія.

Місцева влада навіть відкрила спеціальні приміщення для людей, в яких вдома немає кондиціонерів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що курдські терористи взяли на себе відповідальність за масштабні лісові пожежі в популярних курортних місцях Туреччини, в результаті яких загинуло вже 8 людей. Семеро жертв припадають на Анталію, ще одна - Мармарис.