RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Смертельні пожежі в Туреччині: поліція затримала шістьох підозрюваних у підпалі

У Туреччині поліція затримала шістьох осіб підозрюваних у підпалах, які викликали страшні лісові пожежі.

Про це повідомило видання Hürriyet.

4-ро осіб були затримані у зв'язку з пожежею в оливкових гаях в районі Мілас міста Мугла. Троє з підозрюваних, які були доставлені в будівлю суду після проходження процедур в жандармерії, були арештовані, а один був звільнений під судовим контролем. Також були заарештовані троє підозрюваних, які влаштували пожежу, кинувши недопалки в лісі в районі Мумкулар Бодрума.

Під час інциденту, який стався 2 серпня в районі Екіндере міста Бодрум, місцеві жителі дізналися, що четверо підозрюваних втекли, кинувши коктейлі Молотова в оливковий гай. Пожежа, що виникла в районі, де були кинуті коктейлі Молотова, була погашена в короткий термін за підтримки городян і команд. Громадяни повідомили про ситуацію в жандармерію. У відповідь на повідомлення, групи командування жандармерії Мілас почали роботу із затримання упізнаних підозрюваних.

Після спроби підпалу в Мілас четверо підозрюваних, які були сповнені рішучості втекти в Ізмір, були спіймані на в'їзді в Ізмір за допомогою сил безпеки. Підозрювані, які були доставлені в поліцейську дільницю Селіміє під командуванням відділення жандармерії Міласа, були розшукані присутніми тут громадянами. Після розгляду троє підозрюваних у підпалі, які вчора були доставлені в будівлю суду Міласа, були арештовані в будівлі суду, звідки їх перевели і відправили до в'язниці. Інший підозрюваний був звільнений після судового нагляду.

В рамках розслідування, проведеного Генеральною прокуратурою району Бодрум Мугла, 3 людини були затримані у зв'язку з пожежею, що спалахнула 3 серпня в лісовому масиві району Мумджулар. Встановлено, що дії підозрюваних стали причиною загоряння. Вони кинули з машини недопалки. Підозрюваних затримали і доставили в будівлю суду після. Вони були звинувачені в недбалості.

Нагадаємо, що днями українських туристів з турецької провінції Мугла евакуювали з готелю морем, через масштабні лісові пожежі .