RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

З Афганістану не може вилетіти літак з українцями: подробиці

У захопленому талібами Кабулі перебуває український літак, який повинен евакуювати наших громадян, але поки не може вилетіти через складну ситуацію в аеропорту.

Про це журналістам в Києві повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, на порядку денному - питання завершення евакуації українців, які хочуть повернутися додому. Також Україна готова вивезти громадян інших держав, в тому числі Афганістану, при наявності вільних місць.

"Зараз найбільша проблема в тому, що у нас є борт, який там знаходиться і який не може вилетіти. Він теоретично в якийсь момент зможе вилетіти, але чи зможе новий український літак туди прибути - це поки питання без відповіді, відповідь буде залежати від стабілізації ситуації в Афганістані", - сказав глава МЗС.

Він назвав ситуацію, яка склалася в афганській столиці, критичною, і розповів, що борт поки не може здійснити виліт.

Крім того, Кулеба зазначив, що деякі ЗМІ поширюють неправдиву інформацію, маніпулюючи громадською думкою. За його словами, йдеться про те, що зовнішньополітичне відомство пропонує евакуацію з Афганістану не всім громадянам України, які там знаходяться.

Раніше ми писали, що афганці масово прагнуть покинути країну, деякі намагаються прорватися в аеропорт, подолавши паркан по канату.