RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Австралії стався потужний землетрус: фото і відео наслідків

Землетрус магнітудою 5,9 стався неподалік від австралійського міста Менсфілд в 10 км від Мельбурна. Поштовхи також відчувалися в Мельбурні та Сіднеї. Повідомляється про пошкодження будівель, проте інформації про серйозні руйнування і загибелі людей немає.

Про це пише ABC News.

Подробиці події

Чотири землетруси мали магнітуду 5,8, 5,5, 4,0 і 3,1 бала. Перший є найбільшим з початку 17 століття. Поштовхи відчувалися на більшій частині південного сходу Австралії, зокрема у Південній Австралії, Тасманії і Новому Південному Уельсі.

Регіони, де відчувався землетрус Фото: TheAge

Повідомляється, що перший землетрус магнітудою 5,9 було зареєстровано в альпійському національному парку на південний схід від Менсфілда і на північ від Роусон близько 9:15 ранку 22 вересня і мав глибину 10 кілометрів.

Тім Вібуш, глава служби з надзвичайних ситуацій штату Вікторія, сказав, що австралійці подали 100 запитів про допомогу у відновленні будинків, більша частина незначних пошкоджень була нанесена димоходам і фасадам.

Руйнування після землетрусу Фото: EDDIE JIM

"Якби це сталося в одному з найбільш урбанізованих та густонаселених районів, ми могли б побачити зовсім інший результат", - сказав він.

Руйнування після землетрусу Фото: EDDIE JIM

Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Джеймс Мерлін заявив, що в містечку Менсфілд були пошкоджені будівлі, але "на даному етапі повідомлень про травми не надходило". Він також уточнив, що більшість перебоїв в подачі електроенергії в Мельбурні вже вирішено.

Коментарі очевидців

"Вікна почали тремтіти, стіни і все, що було на столі, було дійсно страшно. Ми втекли в магазин, там було дуже-дуже страшно. Вікна випирали. Я був дуже наляканий. Я просто подумав:" Боже мій, невже це місце завалиться?""

Наслідки землетрусу Фото: Twitter: LottiDyer

"Я буквально одягався після душа, і будинок почало сильно трясти. Я трохи занепокоївся, тому зайшов в одну з шаф з одягом і подумав, що це найкраще місце, щоб залишитися ненадовго. Я подумав: "Дверний отвір - це непогано, але шафа могла б бути кращим місцем".

Очікуються нові поштовхи

Професор геології Мельбурнського університету Майк Сендіфорд каже: цих землетрусів напевно будуть афтершоки, але вони, як правило, на порядок менші за своєю силою, тому вони не принесуть таких руйнувань".

Комісар з надзвичайних ситуацій Ендрю Крісп також говорить, що в найближчі тижні і навіть місяці в штаті можуть відбутися чергові підземні поштовхи. Вони, однак, навряд чи перевищать 5,9 бала.

Раніше ми повідомляли про виверженні вулкана на Канарських островах.