RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Масштабний збій Facebook, Instagram і WhatsApp: що відомо на даний момент

У понеділок, 4 жовтня, у роботі Facebook, Instagram і WhatsApp трапився масштабний збій по всьому світу, який тривав приблизно 7 годин.

"Апостроф" зібрав все, що відомо на даний момент про цей інцидент.

У Facebook повідомили, що оновлення протоколу динамічної маршрутизації стало причиною збою.

Компанія стверджує, що витоку даних користувачів, про який писали в мережі, не було.

Зараз сервіси працюють в нормальному режимі.

Проблеми були і інших компаній і сервісів, які не пов'язані з Facebook, - у авіакомпаній, банків, мобільних операторів, YouTube, Gmail, Zoom, Netflix. Зараз все працює стабільно.

Експерти вважають, що найбільше в цій ситуації постраждали статки Цукерберга - він втратив близько $ 6,6 млрд через падіння акцій його компаній.

Перша реакція Марка Цукерберга була через кілька годин після початку збою. Він вибачився і обіцяв, що все скоро запрацює в штатному режимі.

За офіційною версією, збій стався через зміни в конфігурації роутерів, які координують обмін трафіком між центрами даних.

"Наші інженерні групи дізналися, що зміни конфігурації магістральних маршрутизаторів, які координують мережевий трафік між нашими центрами обробки даних, викликали проблеми, які перервали встановлені зв'язки.

Це порушення мережевого трафіку зумовило каскадний вплив на способи зв'язку наших центрів обробки даних, в результаті чого надання користувачам наших послуг було призупинено... У нас також немає доказів того, що призначені для користувача дані були скомпрометовані в результаті цього збою. Ми приносимо вибачення всім постраждалим і працюємо над тим, щоб краще зрозуміти, що сталося, щоб ми могли продовжувати робити нашу інфраструктуру більш стійкою", - заявили фахівці компанії.

Раніше ми публікували підбірку найкращих фотожаб, присвячених збою.