RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

На кордоні Білорусі з Польщею пролунали постріли: відео та всі подробиці

У понеділок, 8 листопада, на білорусько-польському кордоні, де під наглядом білоруських силовиків розбили табір мігранти з Близького Сходу, пролунали постріли.

Білоруський журналіст Тадеуш Гічан опублікував відео, в якому звучать звуки пострілів, у своєму Twitter-акаунті.

"Надходять повідомлення про те, що білоруські солдати стріляють у повітря, щоб відлякати мігрантів, які намагалися повернутися до Білорусі", - написав він.

Як повідомив відомий білоруський блогер Антон Мотолько з посиланням на власне джерело, стріляли у повітря білоруські силовики. Він стверджує, що в редакції Telegram-каналу "МотолькоПомоги" є відео, де видно як озброєний силовик, імовірно співробітник прикордонної служби Білорусі, робить постріл у повітря.

Водночас два російські інформагентства – Інтерфакс та РІА “Новости” написали, що стрілянина велася на польсько-білоруському кордоні, з польського боку. Агентства цитують заяву Антона Бичковського, представника Державного прикордонного комітету Білорусі.

Раніше в мережі з'явився відеозапис, на якому видно, що люди, які прямували з Білорусі до Польщі, опинилися в пастці. Силовики невизнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка фактично створили “загороджувальний загін” для мігрантів.