RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Криза на кордоні: великим групам мігрантів вдалося прорватися з Білорусі до Польщі

Двом великим групам мігрантів, які з 8 листопада перебувають на польсько-білоруському кордоні, вдалося прорватися на територію Польщі.

Про це повідомляє Polskie Radio Białystok.

Дві групи, в кожній з яких кілька десятків мігрантів, прорвали загородження в околицях Кринок і Біловежі.

Як уточнила речник Підляського прикордонного загону майор Катажина Зданович, в обох випадках мігранти зламали паркани, застосувавши силу. За даними прикордонної служби, деяких людей удалося повернути назад на лінію кордону.

Представник прикордонної служби Міхал Токарчик пізніше заявив, що одну з груп, яка намагалася перейти кордон у районі Біловежі, затримали, пише Polskie Radio Lublin.

"У них було різне обладнання та інструменти. Деяким вдалося перетнути цей кордон. Усіх їх було затримано. Було прийнято рішення депортувати їх з Польщі. Їх супроводжували до державного кордону", - розповів він.

Пізніше міністр оборони Маріуш Блащак заявив, що всі мігранти, які проникли в Польщу, затримані.

"Це була неспокійна ніч... Усі ті, хто проник, були затримані", - сказав він.

Водночас ситуація у таборі мігрантів під Кузницею спокійніша. З білоруського боку перебуває щонайменше кілька сотень людей, білоруси їх годують. Іноземці мають намети та спальники, вони розводять багаття. З білоруського боку мігрантів охороняють силовики.

Як повідомляв "Апостроф", президент Польщі Анджей Дуда заявив, що перебування незаконних мігрантів на польсько-білоруському кордоні є гібридної акцією, що проводиться режимом Олександра Лукашенка проти Польщі і Євросоюзу в цілому.