RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Влада Польщі заговорила про повне закриття кордону з Білоруссю

У неділю, 21 листопада, відбулася зустріч прем'єр-міністр Польщі Матеуша Моравецкого з естонською стороною. У ході переговорів політики заявили про можливість закриття всього польсько-білоруського кордону.

Про це повідомляє Natemat.

"Розглядатимуться все більш серйозні економічні санкції", - заявив Моравецький.

За словами прем'єр-міністра, дії Білорусі можуть призвести до значної ескалації конфлікту. Інші прикордонні переходи будуть закриті у рамках "сходів ескалації". Також будуть заблоковані торгові та транзитні маршрути.

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас запропонувала підтримку Польщі.

"Лукашенко та Путін спробують розділити Захід та ЄС. Це їхня основна зброя. Таким чином, вони намагаються штучно викликати гуманітарну кризу, яку можна швидко розв'язати в Білорусі" , - заявила прем'єр.

Моравецкій звернув увагу на тривожну військову активність Росії в Європі: "Туреччина, Молдова, напад на Україну, напад нового типу війни на польсько-білоруський кордон", - зазначив Матеуш.

Більш того, Польща готова профінансувати повернення мігрантів до країн походження. У нього відбулися телефонні розмови з прем'єр-міністром Іраку та прем'єр-міністром регіонального уряду Курдистану. Обидва політики пообіцяли повною мірою співпрацювати з Польщею.

Америка також простягла руку допомоги та підтвердила готовність до тісної співпраці у захисті східного флангу НАТО.

Раніше "Апостроф" писав, що мігранти з польсько-білоруського кордону за підтримки білоруських силовиків змінили тактику.