RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

НАТО зберігає пильність: Росії натякнули, що скривдити Україну не дадуть

Генсек НАТО Йенс Столтенберг занепокоєний нарощуванням чисельності військ РФ на українському кордоні, тому звернувся до Росії із закликом знизити напруженість.

Про це повідомляє сайт Північноатлантичного альянсу.

Він назвав нарощування Росією військової потужності поблизу України "незрозумілим і невиправданим", тому закликав РФ бути прозорою, знизити напруженість і здійснити деескалацію.

"НАТО зберігає пильність. Ми готові захищати всіх союзників. І ми продовжимо надавати нашому партнеру Україні політичну та практичну підтримку", - заявив генсек Альянсу.

Столтенберг анонсував зустріч міністрів закордонних справ України та Грузії у Ризі, де цього тижня відбудеться зустріч глав МЗС країн НАТО.

"Ми, звісно, постійно оцінюємо наше становище та будь-яку необхідність його подальшого коригування. Але я думаю, що зараз ми стикаємося як із викликами на кордоні з Білоруссю, так і, звісно, з незвичайною військовою концентрацією російських сил поблизу України", - додав Столтенберг.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в разі нападу Росії на Україну наступного року, США розглядають два сценарії розвитку подій.