RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У Франції під супермаркетом знайшли стародавній некрополь із гробницями: фото

На півночі Франції під стіною супермаркету був виявлений великий некрополь часів пізньої Римської імперії. Перед будівництвом прибудови у 2020 році це місце досліджували археологи, які й знайшли свинцевий саркофаг.

Розкопки продовжилися цієї осені і виявилося, що було виявлено лише південний периметр могильника, повідомляє Тhe Нistory Вlog.

Встановлено, що на частині некрополя стоїть будівля супермаркету. В одній з могил були знайдені останки дорослої жінки з багатим набором коштовностей, включаючи перли, сережки, мідні та кістяні браслети та мідні персні.

За винятком одного подвійного поховання з останками однієї дорослої та однієї дитини, у кожній могилі знаходилася одна людина. Майже всі вони були поховані в дерев'яних трунах, про що свідчать залізні цвяхи, що збереглися, і металеві дужки, прибиті до кутів дерев'яної опалубки могили.

Як розповідав "Апостроф", раніше у Франції знайшли багаті поховання з розкішним похоронним інвентарем. За словами археологів, некрополь виник між другою половиною V століття та другою половиною VII століття нашої ери.