RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

На Алясці зафіксували аномальну температуру - тепло, як улітку: фото та відео

На Алясці зафіксували рекордну для грудня температуру повітря, тому замість снігу пішов дощ.

Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що в кількох регіонах Аляски температура повітря вдень піднялася до +15,5°С. В одному з регіонів потепліло аж до +19,4°С, така температура стала абсолютним рекордом серед усіх показників у грудні, коли-небудь зафіксованих у штаті.

Зазвичай у штаті Аляска у грудні сухо. Цього ж року випало настільки багато снігу, що він проламав дах єдиної продуктової крамниці у містечку Дельта-Джанкшен. Після снігопадів пройшли дощі, через які поверхня землі покрилася льодом, що призвело до масового відключення електроенергії.

Департамент транспорту та громадських послуг Аляски попередив, що дорога ще довго залишатиметься небезпечною, оскільки лід занадто товстий і міцний, і він нескоро розтане.

За словами вченого Ріка Томана, така погода є абсолютним абсурдом. Він зазначив, що періоди теплої та вологої погоди в середині зими на Алясці за останні два десятиліття стали частішими, ніж у попередні роки, що є ознакою зміни клімату.

Дослідження, опубліковане минулого місяця в журналі Nature Communications, прогнозує, що в арктичному кліматі буде більше зимових дощів, ніж снігу, починаючи приблизно з 2060 чи 2070 року.

Раніше ми повідомляли, що в Арктиці встановлено температурний рекорд .