RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У ПАР спалахнула будівля парламенту: фото та відео масштабної пожежі

У неділю, 2 січня, у Кейптауні, в будівлі парламенту Південно-Африканської Республіки, сталася пожежа.

Про це повідомляє сайт Yahoo.

Представник міської служби з надзвичайних ситуацій розповів, що спалахнув дах, а також горить будівля Національної асамблеї.

"Поки пожежу не вдалося локалізувати, а інформація про тріщини на стінах будівлі, що з'явилися, підтвердилася", - сказав він.

Відомо, що повідомлення про пожежу з'явилося о 5:00 за місцевим часом. За попередніми даними, пожежа почалася в офісних приміщеннях на третьому поверсі, потім вогонь поширився у бік спортзалу.

У ліквідації пожежі беруть участь 36 пожежників, проте вони запросили додаткові сили для боротьби з вогнем. Про загиблих та постраждалих даних поки не надходило. Причини пожежі не відомі.

На кадрах, опублікованих у соцмережах, видно, як полум'я вогню вилизує те, що, ймовірно, було одним з дахів будівель парламенту.

Парламент ПАР є законодавчим органом країни, який знаходиться в Кейптауні. Він складається з двох палат: Національної ради провінцій (верхня палата) та Національної асамблеї (нижня).

Комплекс південноафриканського парламенту складається із трьох будівель. Найстаріша будівля комплексу була побудована в 1884 році, нові прибудови були зведені у 1920-1980-х роках (зараз у них розміщуються Національні збори).

Раніше ми повідомляли, що у Київській області сталася нічна пожежа.