RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Covid-криза поставила екзотичну країну на межу банкрутства: люди ледве виживають

Через пандемію коронавірусу на Шрі-Ланці занепав туризм, що призвело до фінансових та гуманітарних проблем. У 2022 році країні загрожує банкрутство.

Про це пише the Guardian.

Інфляція в країні виросла до рекордних рівнів, ціни на продовольство злітають, а скарбниця вичерпується. Криза посилюється високими державними витратами та зниженням податків, величезними виплатами за боргами Китаю та валютними резервами на найнижчому рівні за десятиліття. До інфляції призвело те, що уряд друкував гроші для погашення внутрішніх позик та іноземних облігацій.

За оцінками Світового банку, з початку пандемії 500 тисяч людей опинилися за межею бідності. Це відкинуло країну на п'ять років назад у боротьбі з бідністю. Навіть ті, хто мав гарний достаток, тепер ледь можуть прогодувати свої сім'ї.

Президент країни Готабая Раджапакса оголосив у Шрі-Ланці надзвичайну економічну ситуацію. Регулюванням продаж основних предметів першої необхідності за встановленими державними цінами, включаючи рис і цукор, займаються військові. Однак це мало дало для полегшення проблем людей.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що пандемія COVID-19 буде не останньою, з якою зіткнеться людство.