RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

​Лукашенко назвав протестувальників у Казахстані бандитами та порадив вибачитися перед військовими: відео

Білоруський президент Олександр Лукашенко виступив у ролі миротворця, закликавши учасників протесту у Казахстані до переговорів із владою.

Про це він оголосив під час наради з питань реалізації історичної політики, інформує БЕЛТА.

Він зазначив, що звертається від імені білорусів до мітингувальників із закликом припиняти протести та починати перемовини з президентом країни Касим-Жомартом Токаєвим. При цьому білоруський лідер дуже схвально відгукнувся про Токаєва, тоді як протестувальників охарактеризував "бандитами".

"Я хочу просто звернутися від білорусів до цих (їх бандитами хтось називає, різні там люди) протестувальників. Я б їм просто сказав, що ну, пошуміли, покричали, вистачить. Досить. Треба домовлятися, поки далеко не зайшли. А з Президентом Токаєвим можна домовитися. Це нормальна людина, дипломат, з якою можна домовитися. Дуже розумна, освічена людина", - зазначив Лукашенко.

На його переконання, казахстанці мають зрозуміти, що перевернути країну можна, однак відновлення обійдеться дорого. Країна у них одна і іншої не буде, тому варто стати на коліна та вибачитися перед військовими, наголосив президент.

"І там протиріччя між кланами, групами дай Боже які, ще треба буде домовитися... Треба, по-народному кажучи, піти, стати на коліна, вибачитися перед військовими, щоб цю тріщину згладити, яка намітилася, і сідати з владою, з Токаєвим (він запрошує всіх, хто бажає) для переговорів та вибудовування своєї держави", - зауважив він.

Саму ситуацію у Казахстані Лукашенко вважає повчальною і для Білорусі.

"Для нас це урок. Ще один урок. У тому плані, що ми тепер зрозуміли, що могло б бути з нами. І справа навіть не в тому, що ми мирні білоруси. Справа не в цьому. Не білоруси вирішували б питання в Білорусі", - зазначив він.

Як писав раніше "Апостроф", у мережі оприлюднили моторошні фото колишньої столиці Казахстану Алмати, де досі відбуваються протести.