RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Частина Великої Китайської стіни обрушилася через землетрус: багато постраждалих

Внаслідок землетрусу, інтенсивністю 6,9 балів, що стався 8 січня у провінції Цинхай на північному заході країни, обрушилася частина Великої Китайської стіни.

Про це повідомляє "Global Times".

Повідомляється, що землетрус стався близько півночі на глибині 10 кілометрів. Незважаючи на те, що його епіцентр знаходився за 40 кілометрів від найближчого житлового малонаселеного району, поштовхи відчули і жителі кількох великих міст.

Внаслідок природного явища було зруйновано ділянку Великої китайської стіни, заввишки два метри, побудовану за часів династії Мін (1368-1644).

Стіни впали в повіті Шаньдань провінції Ганьсу на північному заході Китаю, який знаходиться в 114 кілометрах від епіцентру в повіті Меньюань автономного округу Тибету Хайбей в Цинхаї.

Після сильного землетрусу влада організувала огляд місцевих культурних реліквій і виявила місце обвалу. Встановлено первинний захист, ведуться ремонтно-відновлювальні роботи.

Повідомлень про загиблих не надходило, але дев'ятеро людей отримали поранення, вісім з яких виписані з лікарні, одна особа досі перебуває під наглядом.

Раніше ми повідомляли, що в Бразилії на катери з туристами обрушилася скеля.