RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Хоче отримати другу Білорусь: чому Путіну невигідне тотальне знищення України

Росія не розпочинатиме повномасштабну війну і завдаватиме по Україні масованих ударів, оскільки це не те, чого прагне президент РФ Володимир Путін.

Таку думку в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, автор та ведучий програми Security talks Валентин Бадрак.

ірогідність проведення масованих ударів із боку Росії є надзвичайно невеликою. Це приблизно 20 до 80. І це може відбутися за умов певної ланцюгової реакції. Ланцюгова реакція — це коли щось не вдалося, стався збій і треба якось виходити із ситуації, скажімо так, "красиво" для Путіна. Тоді все може бути. Але ці удари можуть відбутися по військовій інфраструктурі.

Так, це є проблематичним, потенційно-небезпечним, але якщо казати загалом, то це ситуація, яка зруйнує Росію зокрема. Тому наважитися на такі удари Путін не зможе, плюс, йому не потрібне згарище на території України, а потрібна підконтрольна васальна Україна й народ, який начебто дивиться із захопленням на матінку Росію. Лише владу змінити, поставити своїх васалів і отримати другу Білорусь на території України - ось чого прагне Путін”, – вважає експерт.

На його думку, у разі проведення військової операції вона матиме дещо інший характер.

"Вона може вибухнути або зсередини України, через будь-які такі заворушення, або роботу ДРГ. Або ж через прикордонний конфлікт у Білорусі, що дуже вигідно КДБшнику Путіну — зробити це чужими руками", - сказав Бадрак.

Експерт погоджується з тим, що тотальне знищення України невигідне Росії, оскільки її тоді не можна буде використати.

"Саме тому це начебто і є такий останній шлях, але поки що це можна розглядати як психологічні залякування. Усі ці "Іскандери", тим більше, що ми бачили їх використання у Вірменії, як під впливом системи РЕБ, або якихось інших, можливо навіть слабких розрахунків або слабкої підготовки екіпажів - вони не досягли цілей. І, врешті-решт, були вражені й цивільні об’єкти”, – вважає експерт.

Детальніше читайте на "Апострофі": Путіна лякають сотні тисяч українців, які готові взятися за зброю - Валентин Бадрак.