RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Найбільший витік даних у Credit Suisse: розкрито власників 100 млрд доларів

У мережу злили дані більш ніж 18 тисяч рахунків знаменитого швейцарського банку Credit Suisse. Загальна сума, про яку йде мова, становить приблизно 100 мільярдів доларів. Це найбільший витік даних у Credit Suisse за всю 166-річну історію цього банку.

Найближчим часом на основі відомостей, отриманих завдяки цьому витоку, у багатьох ЗМІ по всьому світу почнуть з'являтися численні журналістські розслідування. У тому числі і на українському ресурсі "Слідство.Інфо", яке теж отримало ці дані від своїх західних колег та партнерів.

До речі, витік цей закріпив за собою назву SuisseSecrets. Це спільний міжнародний журналістський проект, що ґрунтується на витоку даних банківських рахунків. Їх надало анонімне джерело німецькій газеті Süddeutsche Zeitung. І вона поділилася ними з OCCRP та 48 іншими медіа-партнерами по всьому світу, у тому числі "Слідство.Інфо".

Отримані дані досліджували журналісти з усіх континентів. Як стверджувалося вище, дані охоплюють понад 18 тисяч рахунків, які були відкриті протягом останніх 70 років. Загалом йдеться про 100 мільярдів доларів .

У витоку даних Credit Suisse 2,5 тисяч українців. Серед них виявились і люди з десятки найбагатших українців за версією журналу Forbes Україна – Рінат Ахметов та Ігор Коломойський.

Раніше ми також повідомляли про те, як днями Україна стала жертвою нової DDoS-атаки.