RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Путін звернувся за допомогою до Північної Кореї, але Кім Чен Ин принизив його - Mirror

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин - ключовий союзник Москви - відмовив країні-терористу Росії у військовій допомозі, назвавши рашистське вторгнення "занадто божевільним".

Про це повідомляє британське видання Mirror.

Нацистська Росія вже майже повністю виснажила свої сили, призначені для нападу на Україну, тому зараз випрашує допомогу в "дружніх" країн, які не збираються наражати себе на західні санкції.

Незважаючи на те, що Пхеньян історично був ключовим союзником Москви через свої історичні зв’язки з комуністичною епохою Радянського Союзу та публічно підтримував Путіна за його дії проти України, військова авантюра Росії навіть для північнокорейського диктатора виявилась "занадто божевільною".

За словами авторки XSoviet-News Сари Херст, Кім швидко відмовив Путіну в наданні допомоги.

"Росія, як повідомляється, звернулася до Північної Кореї з проханням про допомогу в її невдалому вторгненні. Північна Корея відповіла: "Ви занадто божевільні для нас", - заявила вона у Twitter.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія просила військову та фінансову у Китаю, а також хотіла отримати їжу для свої вояк. Однак, Китай не захотів наражати себе на потужні економічні санкції Заходу.