RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Хвастун Кадиров не дістався України: дані радіоперехоплення

Рамзан Кадиров, який записував зухвалі ролики в соцмережах, насправді взагалі не був в Україні протягом останнього тижня. Глава Чечні насправді перебував у Грозному, коли поширював інформацію про своє перебування у Гостомелі.

Про це повідомило видання "Українська правда" з посиланням на власні джерела у Службі безпеки України та дані онлайн-сервісів.

13 березня у російських Телеграм-каналах повідомили про те, що Кадиров перебуває біля української столиці та зустрівся з чеченськими силовиками, які беруть участь у війні в Україні. Пропагандисти зробили висновки, що він знаходиться за сім кілометрів від Києва.

В "УП" повідомили про те, що Кадиров використовує два телефонні номери. За даними українських мобільних операторів, за останній тиждень ці номери не підключалися у роумінгу до українських вишок зв'язку.

За допомогою публічного онлайн-сервісу журналісти спробували дізнатися адресу, країну та місто, де знаходиться номер телефону Кадирова. Цей сервіс генерує посилання, яке дозволяє виявити місцезнаходження номера, як користувач перейде за посиланням. При цьому користувач ні про що не здогадується, адже, за посиланням, він переходить на звичайний сайт. Українські журналісти написали Кадирову в Телеграм і додали спеціальне посилання.

Сервіс знайшов таку геолокацію Кадирова: Російська Федерація, місто Грозне.

Отже, у своїй заяві про нібито перебування під Києвом 13 березня глава Чечні збрехав .

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що майже всі "кадировці", які прибули воювати в Україну, знищено ЗСУ.