RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Зіб'ють російський літак за 5 км: Британія поставить Україні чудові зенітні ракети

Великобританія планує надати Україні високошвидкісні зенітно-ракетні комплекси STARStreak, що допоможуть захистити наше небо від ворожих літаків.

Про це заявив міністр оборони Великобританії Бен Уоллес.

Він наголосив, що ця технологія підпадає під визначення оборонної зброї, оскільки "життєво важливо, щоб Україна зберегла свою здатність літати та відбивати російські повітряні атаки".

Відповідно до запитів України уряд Британії ухвалив рішення розглянути питання про безоплатну передачу високошвидкісних переносних зенітно-ракетних комплексів STARStreak, які можуть збивати повітряні цілі на відстані до 5000 м.

Уоллес зазначив, що було прийнято принципове рішення щодо постачання систем, і уряд працює над тим, як доставити їх до України та навчити українські сили їх використанню.

"Все, що ми робимо, пов'язане з рішенням про постачання оборонних систем і налаштоване так, щоб не переходити на стратегічний рівень", - сказав міністр оборони.

Якщо це постачання підтвердиться, це стане важливим кроком у підтримці України з боку Великої Британії. Досі Україна високо оцінювала внесок Великобританії у вигляді тисяч протитанкових ракет, які допомогли нашим ЗСУ зламати плани ворога.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Британія заборонить імпорт російської нафти.