RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Успішні контрудари ЗСУ та нові хаотичні обстріли від окупантів: хроніка подій війни 17 березня

Вже четвертий тиждень тривають запеклі бої між захисниками України та російсько-нацистськими військами. Ворог не просувається практично в усіх напрямках і проводить перегрупування з недобитих бійцями ЗСУ частин. За даними Генштабу ЗСУ, противник деморалізований і дедалі частіше трапляються випадки дезертирства.

Водночас, вранці 17 березня ворог знову вдарив по Києву, внаслідок чого загинула одна людина.

"Апостроф" продовжує слідкувати за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 15 березня

Хроніка боїв 16 березня

_____________________________________________________

23:28. Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці. Все буде Україна

23:25. ми також за мир - капітуляція Путлера, Мордору і запанує мир!

23:23. Путін не хоче миру, тому для припинення війни в Україні можуть знадобитися додаткові санкції. Про це заявив італійський прем'єр Маріо Драґі

23:05. Володимир Зеленський обговорив з Емануелем Макроном підтримку народу України у боротьбі проти російської агресії, зокрема в оборонній сфері.

"Окрема увага – продовження мирного діалогу. Ми повинні посилювати антивоєнну коаліцію", - наголосив Зеленський.

22:25. гуманітарні конвої ООН не можуть в'їхати до Сум та Маріуполя через безперервні обстріли з боку російських окупаційних військ. Про це повідомив на засіданні Ради безпеки ООН голова ВООЗ.

22:19. чергова повітряна пташка окупанта знешкоджена - силами повітряної оборони знищено російський "багатоцільовий гелікоптер" Мі-24

21:03. у боях під Ізюмом на Харківщині ЗСУ знищили ворожу техніку

20:59. на Київщині зустрічають десятки автобусів з евакуйованими людьми

20:10. до Запоріжжя дісталася чергова автоколона з Маріуполя. У 470 автівках приїхали 1865 людей, з них 479 - діти.

20:05. радник Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна нізащо не піде на перегляд принципових питань на перемовинах з представниками РФ.

"Хочу м'яко порекомендувати активним коментаторам переговорного процесу, які не перебувають всередині. Не поширюйте свою брехню в країні, яка жорстко воює. Переговори йдуть важко. Позиції сторін різні. Для нас принципові питання – недоторканні", - заявив Подоляк.

19:51. у Сєвєродонецьку російські війська обстріляли притулок для матерів із дітьми. Про це повідомив голова Луганської ВЦА Сергій Гайдай.

19:49. під Харковом ЗСУ завдали значних втрат підрозділам зі складу 252 мотострілецького полку Західного військового округу РФ. Окупант втратив до 30 відсотків особового складу, озброєння і військової техніки. Окрім того, підрозділи сил оборони ліквідували командира 3-ї мотострілецької дивізії полковника Ігоря Ніколаєва, повідомили у Генштабі ЗСУ.

19:46. окупанти використали майже весь комплект крилатих ракет морського базування "Калібр" та оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" у ході перших 20 діб війни. Разом з тим, ворог продовжує нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктах інфраструктури та житлових кварталах великих міст з використанням озброєння невибіркової дії. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

19:42. вчора президент США Байден назвав Путіна "військовим злочинцем", а сьогодні вже "кривавим диктатором" та "справжнісіньким головорізом", що веде аморальну війну проти народу України.

19:40. під Харковом ЗСУ захопили новітню російську станцію радіоелектронної розвідки Торн-МДМ. Це один з сучасних засобів радіоелектронної боротьби ЗС РФ, який має велику цінність для нас та наших союзників. Про це розповів журналіст Юрій Бутусов.

19:23. під час гасіння пожежі на ринку Барабашово у Харкові загинув 31-річний рятувальник. Ворог повторно обстріляв територію ринку, коли вогнеборці гасили палаючі торговельні ряди. Ще один рятувальник з осколковими пораненнями перебуває у лікарні.

18:59. "Страждання України" - нова обкладинка американського журналу Time

18:53. важкі бойові дії точаться під Маріуполем. За поточну добу захисники міста знищили 4 танки та 2 БТРи, ще 1 БТР росіян підбито. Знищено біля роти ворожої піхоти.

18:40. звернення мера Харкова Ігоря Терехова на 22-й день війни

18:38. щодо Нових Петрівців і Вишгороду. Зараз тамь йдуть важкі бої. ЗСУ витісняють росіян на північ, а ті гатять по житлових кварталах.

18:20. перехоплено чергову розмову окупанта, який розповідав, що у них все погано. А буде ще гірше, нешановний окупанте

18:18. під час ракетного обстрілу у Києві загинула заслужена артистка України Оксана Швець. Про це повідомили у Молодому театрі столиці.

17:57. окупанти з важкої артилерії обстріляли село Нові Петрівці в 10 км на північ від Києва. Обстріляли багатоповерхові житлові будинки. Загинула дворічна дитина, ще четверо осіб травмовано.

17:50. у Харкові сильна пожежа на ринку Барабашова

17:41. місто-герой Маріуполь. Ворог нищить все, але він ніколи не знищить Україну і українців

17:15. в Бучу прибуло кілька вантажівок гуманітарної допомоги. Також близько 100 людей евакуювалися з міста.

17:09. у Вишгороді, на півночі від Києва, окупанти обстрілюють приватний сектор

16:45. розбита техніка окупантів на Чернігівщині під Прилуками

16:31. мобілізованих жителів ОРДЛО, які починають висловлювати свою незгоду, стріляють на місці. НКВД в дії

16:09. уночі 17 березня російські окупанти обстріляли місто Мереф на Харківщині. Внаслідок артилерійського обстрілу зруйновано школу та будинок культури. Загинула 21 особа. Поранено 25 осіб, 10 з них знаходяться у важкому стані. Роботи по розчищенню завалів тривають.

16:06. радник голови ОП Михайло Подоляк каже, що зустріч Зеленського і Путлера може відбутися після завершення роботи над угодою, можливо протягом найближчих тижнів. Треба розуміти - що договір може бути лише один - беззаперечна капітуляція РФ.

16:02. ЗСУ розбили бойову групу окупантів під Прилуками на Чернігівщині. Після бою ЗСУ захопили ворожу РСЗВ "Ураган". Ще одну - знищили.

15:59. окупанти обстріляли з танків та "градів" евакуаційні колони на Київщині. Внаслідок злочинних дій нацистів загинули двоє поліцейських. Про це повідомив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов під час брифінгу у Києві.

"Під час евакуації людей у Бучанському районі окупанти обстрілювали евакуаційні колони танками. Один поліцейський загинув, ще один поранений. Така ж ситуація склалася і в Ірпені, коли в службовий автомобіль поліції потрапив снаряд "Граду". Лише зараз вдалося забрати тіло поліцейського", - сказав Андрій Нєбитов.

15:38. за кілька годин українські військові збили три ворожі повітряні об'єкти - це дві ракети над Дніпропетровщиною та безпілотник над Харківщиною.

15:35. сьогодні Зеленський звернувся до німецьких депутатів, які визнали справедливість заяв президента України.

"Сьогодні був найогидніший момент у Бундестазі, який я коли-небудь переживав. Ми не повинні будувати нову стіну. Ми, німці, теж повинні нарешті прийняти цю війну як атаку, яка також ведеться проти нас. Це також про нашу свободу. Це про мир у Європі", - заявив спікер фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Норберт Реттген.

15:32. у Бучанському районі силами українських ППО підбили вертоліт окупантів КА-52

15:30. легендарний Арнольд Шварценеггер звернувся до російських солдатів, які ведуть криваву війну в Україні, а також до всіх росіян

15:29. швейцарська компанія Nestle відмовилась виходити з російського ринку. Не вплинула на це і розмова прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з CEO Nestle Марком Шнайдером. Закликаємо українські компанії відмовлятися від співпраці з Nestle

15:27. радник Офісу президента Олексій Арестович закликав до тотальної рейкової війни проти російських окупантів і дав кілька дієвих порад.


14:29. на Херсонщині ЗСУ розбили колону окупантів біля Посад-Покровського, звільнивши і село

14:25. жах. У Чернігові за добу під обстрілами загинули 53 людини

14:20. російські олігархи поспішають позбутись своєї нерухомості в США, побоюючись арешту чи вилучення активів. Так, банкір Олексій Кузьмичьов за $41 млн виставив свій будинок на Манхеттені, а власник "Домодєдово" Валерій Коган за $50 млн продає свою квартиру у Нью-Йорку.

14:15. поточна ситуація на Київщині станом на 14:00:

Небезпечна ситуація зберігається на наступних напрямках:

- Житомирська траса

- Буча – Ірпінь – Гостомель

- Макарів

- північ Вишгородського району.

Крім того, в усіх районах Київщини триває боротьба з диверсійними групами. і триває евакуація населення через гуманітарні коридори.

13:14. чутно вибухи у Дніпрі

12:31. 22-а доба опору проти агресії РФ. Брифінг Арестовича

Українські війська знищили командний пункт однієї з армій Російської Федерації, що добре проявляють себе і наші повітряні сили. Такими успіхами ЗСУ на брифінгу поділився радник голови ОПУ Олексій Арестович.

Він додав, що ворог продовжує вдаватися до руйнування цивільних об'єктів та терору мирного населення, здійснює потужні психологічно-інформаційні операції.

Проте Україна не здає свої позиції та національні інтереси, наголосив Арестович.

12:20 На Netflix повертається серіал "Слуга народу", у якому знімався нинішній український президент Володимир Зеленський.

"Ви просили, і він повернувся!", - сказано у Twitter стрімінгового сервісу.

12:00 Росія відповіла відмовою на вимогу Міжнародного кримінального суду ООН зупинити війну в Україні.

"Ні, ми не можемо прийняти це рішення до уваги. Міжнародний суд має таке поняття, як "згода сторін". Тут жодної згоди бути не може", - сказав Дмитро Пєсков.

11:30 Литовський Сейм одноголосно підтримав Резолюцію щодо забезпечення безпольотної зони над Україною.

11:25 16 березня внаслідок обстрілу було пошкоджено лінію електропередачі Запорізької атомної електростанції. З чотирьох ЛЕП робітником залишилася лише одна - повідомляє "Енергоатом".

"Потужність двох працюючих енергоблоків ЗАЕС була зменшена. Наразі ремонт лінії неможливий, оскільки в зоні пошкодження продовжуються активні бойові дії".

10:52 На Миколаївщині окупанти втекли, залишивши забиту боєприпасами вантажівку. Про це розповіли українські прикордонники.

"На Миколаївщині під час зачистки одного з населених пунктів від орків прикордонники з морпіхами захопили трофей. Ворог втік, залишивши вантажівку, повністю забиту боєприпасами до різних видів стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Трофеї були передані підрозділам Збройних Сил України

10:36 Зеленський виступає перед Бундестагом.

Він заявив, що бомбами, ракетами та артилерією Росія атакує "лікарні, школи, церкви", вбито 108 дітей.

Він заявив, що санкційний тиск на Росію є недостатнім.

10:15 У Києві продовжує працювати вся інфраструктура, а також готуються до відкриття ринку. Крім того, триває підготовка до відновлення навчання у школах.

10:14 Нардеп Сергій Тарута повідомив, що бомбосховища під Драматичним театром у Маріуполі витримало авіаудар, люди живі, а завали почали розбирати.

9:50 Вночі над Дніпропетровщиною засобами ППО Повітряних Сил знищено два ворожі літаки

9:20 Після вторгнення Росії в Україну три судна під прапором Панами були вражені російськими ракетами у Чорному морі. Одне з них затонуло, два інші залишаються на плаву, але мають пошкодження

8:50 Сьогодні, 17 березня, може відновитись евакуація з Бучі (Київська область). Також до міста доставлять гуманітарний вантаж.

8:36 Внаслідок ракетного удару в Києві постраждали два багатоповерхові житлові будинки в Дарницькому районі, загинула одна людина, четверо постраждали.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворознік.

8:05 Російські окупанти завдали чергового удару по Харківській області. У ніч проти 17 березня вони атакували місто Мерефа. Внаслідок обстрілу постраждала будівля школи.

7:33 У Дарницькому районі Києві уламки збитої ракети спричинили руйнування та спалах у багатоповерховому будинку. Про це 17 березня повідомила ДСНС.

Зазначається, що повідомлення про інцидент надійшло о 5.02.

Рятувальники встановили, що внаслідок падіння уламків збитої ракети сталося руйнування конструкцій будинку на 16-му та технічному поверсі, а також спалах у квартирі на 16-му поверсі.

За попередньою інформацією, одна людина загинула, евакуйовано 30 мешканців, з яких троє постраждали.