RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Кремль намагається втягнути Білорусь у війну: які суми пропонують військовим

Росія прагне залучити військовослужбовців Білорусі до воєнних дій в Україні. Для цього російські спецслужби вивчають морально-психологічний стан білоруських військових та проводять "індивідуальні бесіди" з рядовим складом.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що співробітники спецслужб РФ різними способами намагаються втягнути білоруських військових у війну з Україною, нехай навіть не у складі армії Білорусі.

Так, за виконання "спеціальних завдань" білорусам обіцяють 1000-1500 доларів на місяць. До цього також додають пільгове навчання у військових вишах Росії, серед яких називається, зокрема, рязанське повітрянодесантне командне училище.

За даними ГУР Міноборони, подібні випадки фіксуються у підрозділах 103-ї повітрянодесантної дивізії ЗС Білорусі та Гомельській прикордонній групі.

Однак навіть такі пропозиції не дуже мотивують білоруських військових до участі в бойових діях на території України. А тих білорусів, які зголосилися воювати, вилучають зі списків особового складу своїх підрозділів, щоб продовжити службу не в лавах ЗС Білорусі.

У розвідці уточнили, що наразі серед найвищого військово-політичного керівництва Білорусі йдуть суперечки щодо участі у війні проти України. Військовослужбовців, які відмовляються воювати, перевіряють на зв’язки з опозицією, а нелояльних до Росії командирів замінюють.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Путінський режим очікувано виступив проти відправлення миротворців до України.