RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

G7 має намір відмовитися від російських нафти та газу: хто замінить агресора

Лідери G7 одноголосно виступили проти російського військового вторгнення на територію України та заявили про свої наміри відмовитися від російської нафти та газу.

Про це політики заявили після саміту G7 у Брюсселі, повідомляє видання "Радіо Свобода".

Так, лідери "Великої сімки" заявили, що "зроблять подальші кроки щодо зниження своєї залежності від російських енергоресурсів".

"Зобов'язуємося активно підтримувати країни, які хочуть поступово відмовитися від залежності від імпорту російського газу, нафти та вугілля", - йдеться у повідомленні.

Водночас вони закликали інших світових постачальників нафти та газу "діяти відповідально" та збільшити постачання сировини на міжнародний ринок.

При цьому лідери G7 зазначають, що ключову роль у цьому має відіграти ОПЕК.

Крім цього в заяві також стверджують, що країни "Великої сімки" виступають за повну реалізацію санкцій проти Росії і готові координувати заходи у відповідь на спроби обійти обмеження, "включаючи операції ЦБ із золотом". У заяві наголошується на готовності лідерів у разі потреби ввести додаткові санкції.

Раніше ми також повідомляли, що країни Євросоюзу масово відмовляються від оплати деяких послуг Росії, включаючи постачання газу, в рублях.