RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

ЗСУ вийшли до Херсонської області, ворог зазнав нищівного удару в Бердянську: хроніка подій війни 24 березня

Вже 29-й день Україна веде запеклі бої із російськими загарбниками. Ворог не зміг досягти поставлених для своїх військових цілей, через що вдається до терору серед мирного населення.

Місяць тому ЗСУ почали вести героїчну оборону міст, і зараз найскладнішою ситуація залишається у Маріуполі, Харкові, під Києвом та у Чернігові.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 22 березня

Хроніка боїв 23 березня

______________________________________________________

01:34. Олексій Арестович уточнив, що сьогодні Захисники України знищили бойовий десантний корабль "Саратов", у якому було 20 танків, 45 БТРів та 400 осіб особового складу.

23:56. британський прем'єр Борис Джонсон: "Путін вже зазнав невдачі і програв, тому що він буквально не мав уявлення, що українці всі піднімуться на опір, який вони показують зараз".

23:52. з'явились подробиці вибухів у Дніпрі. Нанесено ракетний удар по військовому об'єкту - про це повідомили у Повітряному командуванні "Схід". Наслідки встановлюються.

23:43. цікаву інформацію повідомляє видання Forbes. За місяць війни українська армія збільшила кількість танків на 43 одиниці. Як таке сталося, скажете? А ось як. З початку нацистського вторгнення в Україну армія рф втратила 530 танків, тоді як ЗСУ втратили лише 74 одиниці. При цьому наші хлопці захопили 117 танків ворога. Відтак зараз ЗСУ у плюсах.

23:37. про ситуацію в Одесі розповів спікер Одеської ОВА Сергій Марчук:

– наразі немає ознак підготовки висадки десанту рф на Одещині;

– постріли це перевірка (ППО та інших систем захисту міста) та психологічний тиск;

- зараз місто неприступне.

23:28. окупант розповідає, як втопив танк у болоті, і пишається цим. А краще б здав ЗСУ, ще й гроші отримав би.

22:49. і знову вибухи на Київщині

22:44. сьогодні спрацювали усі сім гуманітарних коридорів. Загалом за 24 березня евакуйовано 3343 людини. Зокрема з Маріуполя до Запоріжжя дісталися 2717 маріупольців. Але окупанти не пускають у Маріуполь автобуси, вантажівки з гуманітаркою та бензовози для легкових авто.

22:40. у Дніпрі пролунали вибухи

22:36. Чорнобаївка - 10:0. Наші знову вдарили по ворогу. Тепер його залишки біжать до Херсону через Антонівський міст.

22:16. ЗСУ і добровольці міжнародного легіону в боях під Києвом сьогодні знищили 7 танків окупантів і близько сотні піхоти. Втрат серед українських та іноземних захисників України немає. Слава Воїнам Захисникам України.

22:12. міська влада звернулась до киян з проханням зачинити вікна, оскільки через пожежі на Київщині спостерігається задимлення у Святошинському та Голосіївському районах столиці.

"Просимо тримати вікна зачиненими, особливо вночі та вранці. А також за можливості не перебувати на відкритому повітрі. За наявності слід увімкнути системи кондиціонування та очищення повітря. Також корисно поставити ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря; збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Якщо у вас з’явилася задишка та кашель, необхідно звернутися до лікаря", - йдеться у заяві КМДА.

22:09. вибухи в Одесі

22:03. на деяких ділянках окупантів відкинули на 70+ км від Києва. Ворог зазнає втрат, але продовжує лізти на столицю. Про це повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

21:45. за сьогоднішній день в зоні бойових дій на Донбасі ЗСУ відбили 5 атак ворога, знищивши кілька десятків одиниць ворожої техніки і 130 бойовиків рф.

21:26. у Калинівці на Київщині пролунав потужний вибух. За свідченнями очевидців - горить нафтобаза.

21:25. на Харківщині за місяць війни загинули 306 цивільних, зокрема 15 дітей. 24 березня загинули 12 цивільних

21:12. у Харкові триває пекельний вечір. Окупанти гатять з усіх систем, які зосередили зліва від міста

21:00. близько 8 вечора окупанти обстріляли евакуаційний потяг №43 Київ — Івано-Франківськ. У трьох вагонах вибило вікна. В "Укрзалізниці" повідомили, що, на щастя, немає потерпілих серед пасажирів.

20:54. вже кілька днів у Києві спостерігається смог. У ДСНС Київщини повідомили, що він пов'язаний з пожежами на території області, що виникають через бойові дії.

20:51. українська розвідка повідомляє, що окупаційні війська вилучають та знищують українську літературу та підручники історії.

20:49. місцеві пабліки пишуть про бої у Василькові і Білій Церкві. Подробиць немає.

20:39. у Маріуполі Захисники України продовжують героїчно обороняти місто. На відео - знищений російський БТР разом з піхотою.

20:36. зараз пекло у Харкові. Окупанти обстрілюють південно-східну частина міста. Багато пожеж.

20:34. триває наступальна операція ЗСУ на Київщині. ЗСУ відбили село Лук'янівка неподалік Баришівки, не втративши жодного бійця, тоді як втрати окупантів склали більше 40 осіб у живій силі і десяток одиниць бойової техніки. Наразі угруповання орків у селі Перемога намагається відійти, але їх знищують.

20:14. прем'єр-міністр Словенії Янез Янша заявив, що ніхто в Європі не платитиме в рублях за російський газ.

20:03. у селі Мала Рогань, що знаходиться зліва від Харкова, російська окупанти вступили в бій з ... російськими окупантами. Гелікоптер рф завдав удару по своїх позиціях, знищивши величезну кількість особового складу та військової техніки. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов додав, що ці окупанти постійно обстрілювали Харків з артилерійського озброєння та РСЗВ.

19:58. окупанти вирішили помити танк - вийшов заливний танчик з відкритим дулом

19:53. у російському Сочі помітили ешелон техніки, який рухається в бік Криму. Цілком можливо, що це техніка з окупованих росією території у Грузії

19:51. президент США Джо Байден висловився за виключення росії з G20. А якщо путін надумає застосувати хімзброю в Україні, відповідь буде дуже важкою для росії. Байден також ясно дав зрозуміти Китаю про наслідки, якщо Піднебесна підтримає нацистську операцію росії в Україні.

19:45. вибухи чути у Києві та Одесі. По Одесі - спрацювала ППО. По Києву подробиць поки нема.

19:43. в Криму помітили запуск крилатих ракет "Калібр" з підводного човна

19:08. президент Зеленський виступив на екстреному саміті країн "Великої сімки". Президент розповів лідерам світу про величезні жахіття, які коїла і коїть росія в Україні. Також він озвучив ключові речі, які потрібні для захисту України

19:07. на півдні ЗСУ витісняють ворога з Миколаївської області. Йдуть важкі, але успішні бої - повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

19:03. у Чернігові за місяць війни загинуло до 200 мирних мешканців - повідомив голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

"Чернігів знаходиться під постійними обстрілами. Гинуть люди. Якщо два-три дні тому я казав про "чернігівську сотню", то я зараз я впевнено можу казати, що ми підходимо до 200 загиблих мирних мешканців у Чернігові", – каже Чаус.

19:00. тим часом, Генасамблея ООН вкотре закликала Росію припинити повномасштабну війну проти України: За" — 140 країн, "Проти" — 5 (росія, Сирія, Північна Корея, Еритрея та Білорусь), "Утрималися" — 38. Також в ООН закликали забезпечити допомогу мирним жителям та їх захист, а також розкритикували рф за створення "важкої" гуманітарної ситуації.

18:55. за місяць війни більше половини дітей України - 4,3 мільйона - стали вимушеними переселенцями. Це одне з найшвидших великомасштабних переміщень дітей із часів Другої світової війни - заявили у ЮНІСЕФ.

15:14 У Харкові в районі вулиці Академіка Павлова рашисти обстріляли пункт "Нової пошти", біля якого харків’яни отримували гуманітарну допомогу.

За попередніми даними, загинули 6 мирних жителів, ще 15 - поранені, їх госпіталізували до лікувальних установ. Кількість жертв встановлюється.

14:50 Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що ситуація щодо війни Росії проти України вирішиться у найближчі 15 днів. Тим часом союзники продовжуватимуть надавати Києву військову допомогу, оскільки це важливо.

14:14 Українські бабусі виходять на полювання за орками. У новому аудіоперехопленні окупант скаржиться, що відважна пенсіонерка отруїла 9 військових РФ. Трьох, на жаль, відкачали

13:59 Понад сотню депутатів Європейського парламенту закликали держави ЄС запровадити повне торгове ембарго проти Росії та Білорусі, включаючи заборону торгівлі енергоносіями.

Про це йдеться у зверненні євродепутатів до керівних органів ЄС та президента Франції, яка зараз головує у Раді Євросоюзу, перед початком саміту лідерів ЄС у Брюсселі.

13:45 Російські війська намагаються взяти штурмом місто Славутич (Київська область), триває обстріл українських блокпостів із боку загарбників, повідомляють в Енергоатомі.

Зазначається, що також є чергова загроза артилерійських обстрілів міста.

13:19 Новим міністром аграрної політики замість Романа Лещенка буде запропоновано Миколу Сольського

10:31 А ось і сам момент вибуху рашистського корабля "Орськ".

10:01 Вночі російські окупанти обстріляли центр Харкова ракетами типу "Калібр", випущеними з кораблів у Чорному морі.

9:43 Запорізька ОДА повідомляє, що у селі Обильне Мелітопольського району троє підлітків виявили небезпечний предмет (ймовірно міна або вибухонебезпечний боєприпас) та грали з ним, поки він не здетонував.

Дітей 2007, 2008, 2009 року народження було госпіталізовано до Мелітопольської лікарні. Дитина 2008 року знаходиться в реанімації.

9:20 Станом на ранок 24 березня Київ опинився на 8-му рядку рейтингу міст із найбруднішим повітрям – концентрація забруднювачів у повітрі Києва в 13 разів перевищує норму, рекомендовану ВООЗ.

9:00 Актуальні втрати орків.

8:52 Деталі удару по порту у Бердянську

8:33 Повідомляють, що у Бердянську потонув один російський корабель, ще двоє сильно димлять. Знищено склад з боєприпасами та паливом.

7:39 У порту Бердянська прогриміли вибухи, почалася пожежа.

7:32 Оточення Путіна з'ясовує стосунки, "зник" не тільки Шойгу

"Зникнення" міністра оборони Росії та інших силовиків може свідчити про те, що вони "з'ясовують відносини", - заявив секретар РНБО Олексій Данилов.

«Там не лише Шойгу. Там багато генералів не виходять на зв'язок, багатьох генералів поміняли. Вони думають, що з новими силами зможуть щось змінити», - каже Данилов.

7:16 Мер Нью-Йорка Ерік Адамс урочисто підняв український прапор на флагшток у центрі міста. Він висітиме до самої перемоги України.

6:42 У Генштабі розповіли, де ситуація найскладніше за останню добу:

"Авіація ворога продовжує активні дії, завдає ударів з повітря, протягом останньої доби зафіксовано понад 250 літакових вильотів (на 60 більше 22 березня). Основними цілями противника залишаються об'єкти військової та цивільної інфраструктури у Київській, Чернігівській та Харківській областях"