RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Нацисти завдали ракетного удару по Вінниці, ЗСУ контратакують на сході і півдні: хроніка подій війни 25 березня

30-й день Україна веде запеклі бої із російськими загарбниками. Ворог, як і раніше, не зміг досягти поставлених військових цілей, через що вдається до терору мирного населення.

Ранок 25 березня розпочався з масованого обстрілу Харкова, також пізно ввечері 24 березня ворог здійснив обстріл Київської області та Дніпра. Вдень 25 березня завдано ракетного удару по Вінниці.

"Апостроф" продовжує слідкувати за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 24 березня

______________________________________________________

01:32. і хвилинка позитиву. Це наші фігуристи Олександра Назарова і Максим Нікітін. На чемпіонаті світу вони виступили у тренувальній формі і фактично без підготовки. Зал вітав наших фігуристів стоячи.

01:29. завершується 30-та доба героїчної боротьби України проти російських нацистів і окупантів. У цій війні ми переможемо.

01:26. зведення Повітряних сил ЗСУ за 25 березня

За минулу добу ворог завдав масованого ракетного удару на кількох напрямках. За день знищено три літаки і щонайменше 5 крилатих ракет нацистів. Також знищено три БпЛа і один гелікоптер ворога.

01:19. зведення Генштабу за 25 березня

- на Волинському напрямку наступальних дій противник не проводив. Залишається ймовірним залучення окремих підрозділів збройних сил республіки білорусь до агресії проти України;

- на Поліському напрямку ворог продовжував здійснювати вогневий вплив на підрозділи наших військ в окремих районах;

- на Сіверському напрямку противник зосереджував основні зусилля на утриманні раніше зайнятих рубежів. Продовжував укріплення своїх позицій та вогневий вплив на окремі підрозділи ЗСУ;

- на Слобожанському напрямку, в районі міста Суми, основні зусилля зосереджував на закріпленні та утримані раніше зайнятих рубежів; в районі міста Харків продовжує спроби блокування наших підрозділів та намагається проводити демонстраційні дії, наносить ураження інфраструктурі та оборонним об’єктам міста. Намагається наростити зусилля на напрямку на Ізюм за рахунок переміщення додаткових підрозділів та техніки;

- на Донецькому напрямку противник продовжує перегрупування для відновлення наступальних дій з метою виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей;

- на Південнобузькому напрямку вживає заходів з відновлення боєздатності, поповнення запасів, з метою підготовки до відновлення наступальних дій.

01:14. тривають запеклі бої на сході України в зоні ООС на Донбасі. За добу наші сили відбили 6 атак ворога. Втрати ворога склали до 100 - особового складу і близько 3 десятків одиниць техніки.

01:09. росія на Україні не зупиниться, а полізе далі на захід - написав радник ОП Михайло Подоляк.

00:55. поляки вже запустили процес формування тероборони

22:37. на межі Херсонської і Дніпропетровської областей ЗСУ звільнили смт Нововоронцовка.

22:35. ЗСУ звільнили східні передмістя Харкова - Вільхівку та Малу Рогань

22:26. перехоплена розмова російського солдата. Він заявив, що вже не хоче цієї війни, а хоче додому. Навоювались орки!

22:21. у Житомирі сьогодні ракета влучила у військову частину. Як повідомив міський голова Сергій Сухомлин, за попередніми даними, жертв немає. Разом з тим, поблизу затримали двох осіб, в яких вилучили фото обстріляного військового об’єкту.

22:10. над Макаровом на Київщині замайорів український прапор

21:51. вечірнє звернення Зеленського

21:45. у низці районів Києва зараз через гару в повітрі важко дихати. Про це повідомляють жителі міста у соцмережах, рекомендуючи закрити вікна. Зокрема задимлення сильно відчувається на Оболоні.

20:48. Тростянець на Сумщині звільняють від окупантів. ЗСУ взяли в полон групу нацистів, яких поставили на коліна перед місцевими жителями.

20:46. ще одна інформація щодо Херсону. За інформацією телеграм-каналу "Вертикаль", російську армію поступово починають видавлювати із Херсону. Деталі не розголошуються, але повного контролю над містом російські військові вже не мають. Тримайтеся, херсонці.

20:33. російські сили більше не мають повного контролю над Херсоном. За даними Пентагону, українські сили зараз ведуть запеклі бої у місті та відкидають російських окупантів, перетворюючи стратегічно важливе портове місто на "спірну територію".

20:19. поточна ситуація на Київщині - наразі ще чимало гарячих точок в області

20:15. де б ти не ховався, ворог - ми тебе бачимо! Ювелірна робота сил спротиву Сіверщини по ворогу.


20:13. за місяць війни народилось 15 300 дітей. Про це повідомили у Міністерстві юстиції України. Однак є і не надто приємні цифри. З 24 лютого росіяни примусово вивезли з України майже 300 тисяч людей, з яких майже 78 тисяч дітей.

20:09. на Харківщині ЗСУ знищили стаціонарний комплекс радіоелектронної боротьби, за допомогою якого окупанти "глушили" зв'язок, блокував роботу електроніки, систем ППО, безпілотників і вели розвідку. Про це повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов. Також знищено близько 50 військових, які безпосередньо працювали з цим комплексом.

20:05. "справжнє пекло" для росіян настане тоді, коли зазеленіють ліси - заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

"Наші воїни, наші спецназівці, навіть наші мисливці почнуть полювання на ворога у лісах із гвинтівками. Я скажу, що незабаром настане весна, ліси зазеленіють і для агресора відкриється справжнє пекло", - заявив Буданов.

19:55. у Білому домі заявили, що у суботу Байден оголосить важливу новину, пов'язану з Україною.

19:29. з'явились подробиці ракетного удару по Вінниці. Близько 16.30 окупанти завдали ракетного удару по території Командування Повітряних Сил ЗСУ. Рашисти випустили шість крилатих ракет. Частину із них збила протиповітряна оборона. Решта - влучили у декілька споруд, завдавши суттєвих руйнувань інфраструктурі. Наслідки ракетного удару окупантів уточнюються. Про це повідомили у командуванні Повітряних сил.

19:19. президент США Джо Байден зараз перебуває у польському Жешуві. Він зустрівся з американськими військовими, поїв з ними піцу та подякував їм за службу. Також Байден планує зустрітися з українськими переселенцями.

19:14. на Сумщині ЗСУ зайшли в місто Тростянець і почали операцію зі звільнення його від окупантів. Про це повідомив мер Тростянця Юрій Бова.

19:11. сьогодні кияни спостерігали дивні кільця після вибуху

19:01. окупант завдав ракетного удару по Вінниці, а над Одесою сили ППО сьогодні збили три крилаті ракети

18:58. Чорнобаївка - місце української сили! Сьогодні там ліквідовано командувача 49-ї загальної військової армії південного військового округу рф генерал-лейтенанта Якова Рязанцева.

18:50. у центрі Києва від вибуху аж дрижать вікна - пишуть очевидці

14:50 Президент Туреччини Реджеп Ердоган

заявив, що Україна та Росія близькі до консенсусу щодо 4 із 6 пунктів переговорів про мир.

За його словами, країни близькі до консенсусу за такими пунктами:

- Відмова від вступу до НАТО,

- Офіційний статус російської мови

- Демілітаризація (відмова від розміщення наступальних озброєнь)

– Питання колективної безпеки.

За його словами, Україна не згодна з пунктами про російську приналежність Криму та незалежність Донбасу.

14:21 У Києві пролунав сильний вибух.

13:55 Активна фаза війни вже добігає кінця. Окупанти вже виснажилися остаточно і переходять в оборону за багатьма напрямами. Слід зачекати ще 2 – 3 тижні.

Радник глави Офісу Президента Олексій Арестович вважає, що за цей час закінчиться активна фаза

13:17 Увага! Мешканцям Славутича! Заборонено виходити на вулиці та навіть пересуватися на автомобілях, бо працюють снайпери!

Відповідну інформацію опублікувала міська рада із проханням максимально її поширити.

12:48 Кохання це... Фото тижня із Бердянська.

12:30 Українські ЗМІ з посиланням на ЗСУ повідомляють про ліквідацію командувача 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу генерал-лейтенанта Якова Резанцева

12:18 Ізюм. Два депутати, ексмер та ексміліціонер пішли на співпрацю з окупантами.

Вони доносять росіянам інформацію про ЗСУ, тероборону та інше, повідомляє начальник відділу міськради Максим Стрельник.

Що відомо про ймовірних колаборантів

Анатолій Фомічевський – депутат Ізюмської міської ради від ОПЗЖ.

Юрій Козлов – депутат Ізюмської міської ради від «Блоку Світличної «Разом!».

Олександр Божков – колишній мер Ізюма від Партії регіонів.

12:02 Орки починають тікати із Гостомелю. Про це заявив Арестович.

11:55 Вранці 25 березня під обстріл потрапила одна із поліклінік Харкова. У ній розташовано центр видачі гуманітарної допомоги. Загинули 4 особи, ще 3 – поранені. Про це заявили у поліції Харківської області.

За даними правоохоронців, вогонь вівся із реактивних систем залпового вогню. Повідомляється, що військових об'єктів поряд із лікарнею немає.

11:46 Євросоюз незабаром підготує новий пакет санкцій проти росії, заявив прем'єр Польщі Матеуш Моравецький.

11:26 Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що наприкінці поточного тижня або на початку наступного може відбутися телефонна розмова з президентом РФ Володимиром Путіним. Він планує обговорити результати саміту НАТО.

11:17 У Держдумі поки що спростовують інформацію про смерть Жириновського.

10:50 Українофоб Володимир Жириновський помер сьогодні о 10:45 ранку. Останню добу політик провів у комі.

10:36 Мер Борисполя Володимир Борисенко в ефірі телемарафону UAразом:

– Противник може відновити наступ на Бориспіль, «пару ночей вони намагалися це робити – але їх накривали артилерією»;

– Велика проблема – наявність населення у селах, що сковує руки військовим, «ворог використовує його як живий щит»;

– За 3 тижні з Борисполя виїхало вже близько 20 тис цивільних.

10:05 Російська армія за місяць війни в Україні втратила більше солдатів, ніж за 2,5 роки у Чечні, та за 10 років війни СРСР в Афганістані!

9:41 Окупанти вночі 54 рази обстріляли Харків - загинули 6 людей, понад 17 отримали поранення.

Також були бої під Ізюмом, ворог зазнав значних втрат. Там ЗСУ збили два ворожі літаки - повідомив голова Харківської ОВА

9:13 У селі Калинівка Фастівського району Київської області снаряд російських окупантів потрапив до нафтобази. Почалася пожежа.

Станом на ранок 25 березня спостерігалося горіння решток нафтопродуктів у рамках обвалення резервуарного парку нафтобази. Загрози поширення пожежі межі нафтобази немає.

9:06 Екс-президент РФ та чинний заступник голови Ради безпеки Дмитро Медведєв заявив, що після виключення Росії з Ради Європи обмежень для відновлення смертної кари не залишилося. Тому мораторій може бути переглянутий, "якщо щось зміниться у житті суспільства".

8:32 У Херсоні росіяни викрали депутата Корабельної районної ради, голову фракції "ЄС" Дмитра Афанасьєва.

8:00 Біля Києва є ворог відсунуто, знищено 40 окупантів, інші втекли до лісів, але їх шукають. Про це повідомив голова тероборони Києва Петро Кузік під час телемарафону «UA разом».

Також є захоплена російська техніка

7:46 Наслідки ранкового обстрілу Харкова

7:42 У Запоріжжі знову на півтора дні вводять комендантську годину.

Він розпочнеться о 20:00 суботи 26 березня та закінчиться о 05:00 у понеділок 28 березня, повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

7:36 Наслідки нічного обстрілу в одному з районів Харкова.

6:56 Оперативна інформація про російське вторгнення станом на 6:00:

Угруповання ООС веде стійку оборонну операцію на Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського напрямів у певній операційній зоні, зосереджуючи основні зусилля на недопущенні прориву супротивника.

За минулу добу наші воїни відбили 9 ворожих атак, знищили 12 танків, близько 20 одиниць броньованої та автомобільної техніки та 9 артилерійських систем. Противник втратив понад 200 військовослужбовців.

Підрозділами протиповітряної оборони збито 2 літаки та 2 БПЛА ворога.

Угрупуванням Повітряних Сил ЗСУ за попередню добу було вражено 6 повітряних цілей ворога: 1 літак, 1 БПЛА та 4 крилаті ракети. Авіація Повітряних Сил здійснювала патрулювання повітряного простору, винищувальне прикриття військ та об'єктів, ударна авіація надавала вогневий вплив по колонам бронетехніки, логістичним центрам та скупченням військ ворога.

На Волині головні зусилля оборонних сил зосереджуються на прикритті держкордону.

На Сіверщині продовжується ведення оборонної операції. Угруповання військ утримує місто Чернігів та стримує просування супротивника у напрямку Києва.

Одночасно, угруповання сил та засобів оборони Києва продовжує відображення настання противника, завдання йому вогневої поразки та стійке утримання всіх певних рубежів оборони.

На Півдні триває ведення оборонної операції у певній операційній зоні, проводиться стабілізаційна операція, виконуються завдання територіальної оборони.

Російські терористичні війська продовжують вести бойові події, свідомо порушуючи норми міжнародного гуманітарного правничий та правила ведення війни.