RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

До Путіна зачастили лікарі - серед них фахівець із раку: розслідування журналістів

Російський президент Володимир Путін приймає ванни з екстракту рогів оленів, а у поїздках його супроводжують десять лікарів.

Про це йдеться у розслідуванні "Проекту" до 70-річчя кремлівського диктатора.

Дослідивши контракти, журналісти "Проекту" дійшли висновку, що у 2016-2017 роках Путіна в середньому супроводжували п'ятьох лікарів.

У листопаді 2016-го він не з'являвся на публіці п'ять днів — і в цей період до сочинського санаторію "Русь" заселилися одразу 12 медиків.

До 2019 року, пишуть розслідували, президента РФ супроводжували вже в середньому дев'ятьох лікарів.

Найчастіше з ним їздить онколог Євген Селіванов, який займався проблемами щитовидної залози. Його називають "лікарем, який може першим виявити проблеми із щитовидною залозою, у тому числі онкологічні".

"Проект" також розповідає про інтерес лідера країни-агресора до нетрадиційної медицини. Зокрема, - ванни з екстракту пантів (м'яких незакостенілих рогів маралів).

Першим у російській еліті пантовими ваннами зацікавився Сергій Шойгу, тоді голова МНС. У середині нульових він вперше привіз президента на Алтай і переконав його на користь процедури — нібито вона покращує роботу серцево-судинної системи та омолоджує шкіру. Путін, який почав більше думати про здоров'я, в одній з поїздок занурився у ванну з варевом з оленячих рогів, що видає специфічний запах.

Знайомий президента стверджує, що того попереджали — немає жодного переконливого доказу користі пантових ванн. Але Путіну сподобалося, з того часу він бував на Алтаї ще неодноразово.

Зазначимо, прес-секретар Путіна Пєсков у відповідь на питання, чи хворий голова Кремля на рак щитовидної залози і чи робили йому якісь операції, пов'язані з онкологією, заявив, що ці твердження "вигадки і неправда".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Путін страждає від порушення мозкової діяльності в результаті деменції, хвороби Паркінсона або "стероїдної люті", яка виникла через "лікування раку стероїдами".