RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

З Європи масово виганяють путінських дипломатів: усі подробиці

Після того, як світ дізнався про звірства російських військових в Україні, низка європейських країн вирішила вигнати російських дипломатів.

Про це повідомляє "Апостроф".

Зокрема, глава МЗС Данії Йєппе Кофод оголосив, що із країни висилають 15 дипломатів країни-окупанта. Офіційно їх звинуватили у шпигунстві.

МЗС Італії оголосило про висилку 30 дипломатів "із міркувань безпеки".

Депортувати працівників посольства Росії має намір також Франція. За різними даними, МЗС країни вишле від 30 до 35 дипрацівників.

Іспанія ухвалила рішення про висилку майже 25 росіян.

Німецьке видання Bild повідомило, що до кінця цього тижня Німеччина може відправити додому близько сотні російських дипломатів.

Глава МЗС Швеції оголосила про рішення видворити трьох російських дипломатів. "Протягом кількох років поліція безпеки разом з іншими органами оборони спостерігає за більш широкою та підвищеною загрозою з боку іноземних держав, насамперед із боку РФ", - заявили у дипвідомстві цієї країни.

За інформацією болгарських ЗМІ, ця країна також оголосить про вигнання кількох дипломатів РФ.

4 квітня Польща вирішила депортувати із країни 45 дипломатів Росії.

Того ж дня Литва вирішила знизити рівень дипломатичного представництва з росією та наказала послу країни-окупанта залишити територію Литви.

Заступник голови Ради безпеки Росії Медведєв поспішив відповісти. Він заявив, що відповідь окупанта "буде симетричною і руйнівною для двосторонніх відносин".

Нагадаємо, Європа також вирішила запровадити ще жорсткіші санкції проти Росії після того, як світ побачив нелюдські звірства росіян в Україні.