RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Можуть прийняти вже завтра: який пакет санкцій запровадить ЄС проти Росії

Нові санкції проти РФ будуть введені найближчим часом на тлі свідчень звірств російських окупантів під Києвом, які шокували Захід.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, нові санкції проти РФ можуть бути ухвалені вже завтра. Про це заявив глава МЗС Франції Клеман Бон у ефірі радіо RFI.

"Європейський Союз, швидше за все, ухвалить новий пакет санкцій проти Росії після повідомлень про вбивства мирних жителів на півночі України російськими військовими. Нові санкції, ймовірно, будуть ухвалені завтра", - заявив дипломат.

У The Wall Street Journal розповіли про те, які саме санкції можуть чекати на окупантів.

  1. Заборона імпорту вугілля з РФ.
  2. Заборона на постачання нової техніки до Росії.
  3. Закриття морських портів та сухопутних кордонів для перевізників країни-агресора.
  4. Обмеження імпорту калійної солі з РФ.

У свою чергу, виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровськийс заявив про те, що країни-члени Євросоюзу розглядатимуть енергетичні санкції проти агресора і безперечним варіантом є обмеження проти нафти та газу з Росії, але ЄС все ще не вистачає консенсусу. Міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер наголосив, що його країна відкрита до санкцій проти вугілля та нафти.

Серед санкцій зараз також обговорюються на інші види експорту до Росії, зокрема високотехнологічні компоненти, нові обмеження для фізосіб, пов'язаних з Кремлем, і закриття лазівок у санкціях, що діють.

Нагадаємо, європейські країни після того, як побачили звірства російських окупантів на Київщині, закликали негайно запровадити нові санкції щодо РФ.