RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Застереження вийшло: постпред Росії в ООН випадково сказав правду про Бучу, відео

Постійний представник країни-терориста Росії при ООН Василь Небензя двічі випадково сказав правду, назвавши війну проти України "війною" та заявивши, що до приходу російських окупантів трупів у Бучі не було.

Відео з обмовкою Небензі опублікував постпред України в ООН Сергій Кислиця.

До постпреда Росії звернулись із запитанням, чи вважає він тіла загиблих у Бучі фейком. У відповідь пролунали слова про війну, а не так звану "спецоперацію".

"Там відбувається війна, а під час війни може статися що завгодно. Не можна відкидати загибелі цивільних під час війни", - заявив посол без використання вигаданого російського евфемізму.

Однак, він повторив риторику Кремля про те, що фото та відео із Бучі - "постановка".

Сергій Кислиця зауважив, що визнання російським послом війни свідчить не лише про суперечність з офіційною версією про "спецоперацію", а й про можливу кримінальну відповідальність за законами РФ, відповідно до яких ведення агресивної війни карають позбавленням волі на строк від 10 до 20 років (ст. 353 Кримінального кодексу РФ).

Під час засідання ООН 5 квітня Небензя зробив ще одну промовисту заяву:

"Трупи в Бучі, які лежать на вулицях, – їх там не було до приходу російських військ... Вибачте, відходу", - сказав посол.

Фрагмент відео з вищезазначеною обмовкою опублікував європейський журналіст Алекс Тейлор з коментарем: "Боже мій, це, мабуть, мати всіх обмовок за Фройдом".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Європарламенті звинуватили РФ в геноциді українців та закликали позбавити країну-терориста права вета в ООН.