RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

ЄС готує новий пакет антиросійських санкцій: що до нього включено

У ЄС завили про початок роботи над шостим пакетом санкцій проти РФ на підтримку України, які також включатимуть обмеження на експорт російської нафти.

Про це заявив керівник зовнішньополітичного відомства Литви Ґабріелюс Ландсбергіс у Люксембурзі перед початком зустрічі Ради міністрів ЄС із закордонних справ, інформує LRT.

"Багато чого відбувається зараз. Європейська Комісія була дуже чіткою в тому, що ми починаємо працювати над шостим пакетом (санкцій), де розглядається варіант щодо нафти. Це означає, що робота вже розпочалася у досягненні консенсусу. Сподіваюся, цього разу це спрацює. Щоб відповісти на запитання, що треба зробити, краще поїхати до Києва, відвідати Ірпінь, Бучу і побачити все на власні очі, чому ми маємо застосувати санкції", - сказав литовський урядовець.

Щодо можливості діалогу із російським лідером Ландсбергіс зазначив, що, спостерігаючи за такими спробами з боку європейських лідерів, він має сумніви, що із президентом Росії можна про щось домовитися. Зокрема, керівник відомства наголосив, що Путін не визнаватиме відповідальності за те, що відбувається в Україні.

Раніше ми писали, що один із найбільших банків Франції йде з Росії.