RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

На Кіпрі зірвали автопробіг проплачених рашистів та спалили прапор РФ: відео

На Кіпрі активісти організували автопробіг на підтримку Росії під гаслами "Зупинимо неонацизм разом із Росією". Учасникам місцеві жителі були, м'яко кажучи, не раді.

Про це повідомляє низка Telegram-каналів та ЗМІ.

Організатори акції хотіли "зупинити неонацім" та НАТО, але нарвались на гнів людей.

В результаті колону автопробігу заблокували поліцейські, а місцеві жителі плювали в обличчя учасникам акції. Люди спалили російський прапор.

Журналістка з Кіпру Ольга Лицар розповіла про те, що російські прапори учасникам приплаченого мітингу роздали напередодні російському посольстві. Після цього вони опинилися на смітниках. За участь у такій акції проросійським людям платять приблизно 15–20 євро. Зазвичай вони тривають кілька годин.

Прапори викинули самі учасники так званого автопробігу, що відбувся на підтримку РФ. Вона зазначила, що акції на підтримку країни-агресора та на підтримку України дуже відрізняються за чисельністю.

"Ця ситуація виглядає дуже плачевно. Максимум кілька десятків російських маргіналів. Ми знаємо, що ці мітинги – проплачені, їх організовують компанії, які фінансуються посольством РФ" , – розповіла Лицар.

Більше того, окрім російських прапорів видають ще й наклейки на машину, щоби обов'язково заклеїти номери. Роздруковані заздалегідь банери так само, як за методичкою, роздають так званим протестувальникам.