RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Ізоляція та санкції: США готують новий удар по російському агресору

Під час телефонної розмови президентів України та США Володимира Зеленського та Джо Байдена сторони обговорили не лише збільшення допомоги, але й запровадження нових санкцій проти Росії.

Про це під час брифінгу заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

Вона заявила, що у Вашингтоні зараз розглядають можливість запустити додаткові санкції.

"Безумовно, це те, що ми продовжуємо розглядати. І президент також це доніс сьогодні... Завжди можна зробити більше щодо санкцій", - повідомила Псаки представникам ЗМІ.

Нові санкційні обмеження охоплюватимуть фінансові інститути країни-агресора.

Спікер Білого дому зазначила, що США й надалі обговорює із союзниками питання про недопущення участі Росії на майбутньому саміті "Великої двадцятки".

Псакі заявила, що поки що не може конкретизувати, як виглядатиме ситуація "на остаточних етапах" організації саміту, який має відбутися через сім місяців.

"Однак є багато тем, які можна обговорювати, і дії Росії та президента Путіна перетворюють її і його на країну та лідера, яким, на думку президента, не слід брати участь у міжнародних форумах" , - повідомила прес-секретар.

Нагадаємо, раніше український президент Володимир Зеленський закликав світ посилити секційний тиск на Росію: треба припинити спонсорувати російську військову машину .