RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Загроза ракетного удару від Росії та оборона Донбасу: онлайн подій війни 14 квітня

Повномасштабна війна українського народу проти російських загарбників продовжується вже 50-й день. Щодня війська окупантів втрачають по кілька сотень людей, продовжуючи атакувати українську армію та вбивати мирних жителів.

Судячи з даних Генштабу ЗСУ, окупанти готуються завдати удару по всій території України. Про це також говорили і у оборонному відомстві країни-агресора.

"Апостроф" продовжує слідкувати за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 13 квітня


20:05 Без крейсера "Москва" Чорноморський флот РФ став дуже вразливим для ракет і безпілотників, пише британська The Telegraph.

Справа в тому, що це єдиний корабель у флоті, оснащений засобами ППО великого радіусу дії у вигляді С-300Ф. Таким чином, "Москва" забезпечувала повітряне прикриття інших кораблів під час їх операцій, у тому числі обстрілів узбережжя та маневрів морського десанту.

19:30 У Росії заявили про нібито обстріл з боку України села Журавлівка, з якого раніше евакуювали мешканців, а також села Сподарюшине.

19:00 У Севастополь з ракетного крейсера "Москва" доставлено 14 моряків, зокрема начальника медичної служби корабля. Військовослужбовці прибули до причалу на швидкісному катері, де на них вже чекали машини швидкої допомоги. Доля решти 496 членів екіпажу невідома.

18:20 Містечко Фуентес-де-Андалусія на півдні Іспанії на тиждень перейменувалося на "Україну", щоб висловити солідарність з українцями. Крім того, тимчасово перейменували і п'ять вулиць – Київську, Маріупольську, Харківську, Херсонську та Одеську.

17:45 Верховна Рада визнала війну Росії геноцидом проти України.

17:30 Окупанти продовжують обстрілювати мирне населення Чернігівщини із забороненого міжнародним правом озброєння.

Сьогодні загарбники влучили до одного з приватних будинків у районі Городні. Попередньо удару було завдано з тактичного ракетного комплексу "Точка-У".

17:10 У небі Росії помічено незрозумілу активність. Так, військовий транспортник Іл-76МД ЗС РФ, який вилетів з Владивостока, зайшов у безльотну зону і прямує до Білгорода, після чого зник з радарів.

16:33 Військовослужбовці РФ, за рахунок яких доукомплектовують найбільш постраждалі у війні проти України підрозділи, отримують в якості спорядження непридатний до використання та списаний мотлох.

16:20 Комендантська година на Київщині запроваджується з 21:00 14 квітня до 6:00 15 квітня. Виняток – на території Гостомельської та Іванківської селищних рад, де комендантська година посилена.

  • У населених пунктах Держтомельської селищної ради вона діятиме з 18:00 14 квітня до 6:00 20 квітня.
  • На території Іванківської селищної ради – щодня з 20:00 до 6:00 з 13 по 18 квітня.

15:30 Підрозділи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ провели блискучу операцію зі знищення сил підрозділів ЗС РФ та звільнили кілька населених пунктів.

15:00 За наказом президента Зеленського сьогодні відбувся черговий четвертий обмін військовополоненими. Обміняно 5 офіцерів та 17 військовослужбовців рядового складу. Також звільнено 8 цивільних, включаючи 1 жінку. Загалом сьогодні додому їдуть 30 наших громадян.

14:41 Помер кіт, який став одним із символів Бородянки після визволення міста.

Про це повідомляє радник голови МВС Антон Геращенко.

Кота на ім'я Мурчика рятувальники витягли з-під завалів зруйнованого будинку. Незабаром знайшлися господарі, які впізнали кота на фото.

Але дочекатися зустрічі з вихованцем вони не змогли. Кіт загинув від травм.

14:00 У мережі з'явилося відео палаючого крейсера "Москва"

Оперативне командування "Південь" повідомляє, що в Чорноморській операційній зоні протикорабельною крилатою ракетою "Нептун" уражено крейсера "Москва" – флагмана чорноморського флоту РФ.

Корабель отримав суттєві ушкодження. Виникла пожежа. Інші кораблі угруповання намагалися допомогти, але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер і він почав тонути.

13:44 Туреччина наслідуватиме санкції щодо Росії, якщо їх схвалить ООН, повідомив міністр закордонних справ Туреччини Чавушоглу.

13:07 У Маріуполі окупанти спонукають мирних жителів одягати білу стрічку, яка є ворожим символом – хочуть зробити людей "приманкою" для українських снайперів, - мер Петро Андрющенко

За його словами, оскільки саме така позначка використовується російською армією, наші війська можуть помилково сприйняти мирних людей за ворогів.

12:25 Увага. Трасу Київ–Чоп повністю закрито мінімум на три дні

На трасі державного значення сполученням Київ–Чоп закрили рух транспортних засобів на кілька днів із міркувань безпеки.

Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала прес-служба державного агентства "Укравтодор".

10:43 Почти по всій Україні повітряна тривога

10:20 Арестович пригрозив Москві ударом у відповідь у разі атаки по Києву.

"Україна завдасть удару у відповідь, якщо Москва вдарить по Києву. Можливості по Росії у нас прекрасні", - сказав Олексій Арестович.

9:32 На Ізюмському напрямку на Харківщині, де фіксують численні колони з технікою окупантів, українські сили спецоперацій успішно її ліквідують.

Як повідомили в командуванні СЗГ, коли техніка ворога їхала у напрямку Ізюма мостом, він злетів у повітря. Знищено всю колону з п'яти машин.

9:25 Збройні сили України завдали чергового удару по російських позиціях на території аеродрому в Чорнобаївці. І знищили склад боєприпасів супротивника.

8:29 Гелікоптери Мі-17, які раніше призначалися для відправки до Афганістану, тепер будуть надані Україні в рамках нового пакету військової допомоги США.

Про це повідомив речник міністерства оборони США Джон Кірбі.

"Ці 11 Мі-17 призначалися для Афганістану. Вони надходять із наших запасів", - сказав він.

8:20 Під час з'єднання 36-ї бригади морської піхоти з полком "Азов" у Маріуполі , Про яке стало відомо напередодні, частина морпіхів потрапили в полон.

Цю інформацію підтвердив радник глави офісу президента Олексій Арестович.

7:56 Зведення Генштабу:

Почалася п'ятдесята доба повномасштабної війни з РФ. Ворог продовжує нарощувати авіаційне угруповання поблизу східного кордону нашої держави, посилює артилерійські підрозділи, оптимізує існуючі системи управління, розвідувального та медичного забезпечення.