RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Кремлі налякані втратами окупантів в Україні, але Путін готовий до нових жертв

Деякі представники еліти в РФ побоюються, що вторгнення в Україну було катастрофічною помилкою, але кажуть, що російський президент не поступиться і йому не загрожує втрата влади.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

За його інформацією, критиків влади серед путінської еліти, як і раніше, не так і багато. Всі вони розосереджені за високими посадами в уряді та державному бізнесі. Ці представники еліти вважають, що війна відкине країну на роки тому в економічному плані і шкодують, що глава Кремля готовий піти на такі ризики заради своїх амбіцій.

За словами співрозмовників Bloomberg, Путін відкидає всі спроби офіційних осіб попередити його про серйозні наслідки та спирається виключно на вузьке коло прихильників жорсткої лінії, з якими ухвалював рішення про повномасштабну війну в Україні. Серед них – міністр оборони РФ Сергій Шойгу, начальник Генштабу Валерій Герасимов та секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

Зазначається, що ніхто з критиків влади не готовий публічно висловлюватися проти політики диктатора і повномасштабної війни в Україні, оскільки дуже бояться репресій проти інакодумства, що посилюються.

Крім того, деякі співрозмовники Bloomberg заявили, що дедалі більше поділяють побоювання представників розвідки США щодо застосування ядерної зброї. Представники кремлівської еліти вважають, що Путін вважає війну в Україні історичною місією, і якщо зіткнеться з невдачею, може вдатися до найгіршого зі сценаріїв.

Зазначимо, раніше повідомлялося про те, що вища еліта РФ почала дистанціюватися від Путіна . Про це свідчать, наприклад, слова Дмитра Медведєва про те, що президент є одноосібним ініціатором війни проти України.