RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Німеччина зважилася на військову допомогу для України: що передадуть ЗСУ

Незабаром Німеччина надасть Збройним Силам України пакет військової допомоги, у який входитимуть протитанкові засоби, міни та артилерійські боєприпаси. Також ФРН у середньостроковій перспективі допоможе зміцнити обороноздатність України за допомогою західних озброєнь.

Читайте також: Спроба оточення Донбасу та ослаблення боїв за Маріуполь: онлайн подій війни 22 квітня

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц у своєму інтерв'ю для Spiegel.

За словами Шольца, можливості поставок озброєння із запасів Бундесверу (Збройні сили Німеччини) у значній мірі вичерпані.

"Що ще можна зробити? Ми обов'язково ще поставимо протитанкові засоби, протитанкові міни і артилерійські боєприпаси ... Як і раніше, оборонне озброєння і міномети для артилерійських боїв. Ми оплачуємо ці поставки зброї. Німеччина виділила для цього загалом 2 млрд євро", - сказав він, наголосивши, що транспортні засоби і артилерія можуть бути швидко розгорнуті на сході України.

Водночас Берлін готовий навчати українських військовослужбовців користуванню німецькою зброєю.

"Військова техніка повинна бути в змозі використовуватися без тривалої підготовки, без додаткової логістики, без солдатів з наших країн. Найшвидше це зробити з радянською зброєю, з якою українці добре знайомі. Тому не випадково, що деякі східноєвропейські партнери по НАТО в даний час постачають таку зброю", - додав Шольц.

Також він повідомив, що в середньостроковій перспективі Німеччина візьме участь у підвищенні обороноздатності України, зокрема за допомогою західного озброєння.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Німеччина передасть на потреби Збройних Сил України сотню броньованих тягачів MAN HX81.