RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Росіяни зможуть подорожувати лише до Гааги: РФ вигнали з впливової міжнародної організації

Росію, яка продовжує перетворюватися на країну-ізгой, виключили із Всесвітньої туристичної організації.

Про це повідомляє "Апостроф".

Глава МЗС України Дмитро Кулеба зауважив, що ізоляція Росії стає дедалі глибшою.

Крім того, голова Державного агентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів розповіла, що Росія не змогла зберегти обличчя:

"Росія більше не є членом Всесвітньої туристичної організації ООН. Більшістю голосів таке рішення ухвалено на Генеральній асамблеї організації! "За" проголосували 40 країн, за що їм честь і шана", — зазначила глава Держтуризму. Проти того, щоб країну окупанта виключили з організації, виступили 11 держав. Глава ГАРТ перерахувала ці держави: Сирія, Білорусь, Казахстан, Зімбабве, Нікарагуа, Алжир, Китай, Бостон та Герцеговина, Єгипет та Північна Корея. Бажаний для Росії сценарій не спрацював. Розповісти світові про те, що вони самі вийшли зі СОТ ООН, не вдалося. Зберегти особу не вдалося. Натомість вдалося вкотре вдарити в багнюку обличчям і ще й оскандалитися у фінальних конвульсіях", - зазначила глава відомства, маючи на увазі ситуацію, коли напередодні голосування представники делегації РФ влаштували істерику і вирішили першими вийти зі складу організації, перш ніж відбулася процедура виключення.

Зазначимо, Міжнародне співтовариство продовжує тиснути на РФ, що раніше дійшло до російських дипломів та вчених. Міжнародні бази публікацій Scopus і Web of Science виключили вчених РФ, а російські дипломи тепер теж не визнаватимуться світом.