RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

До Східної Європи прибудуть 8 тисяч британських солдатів: названі терміни та причина

Близько 8000 військовослужбовців британської армії візьмуть участь у масштабних навчаннях по всій Східній Європі у боротьбі з російською агресією. Такий крок планувався давно, але було посилено у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну наприкінці лютого.

Про це повідомляє the Guardian.

Цього літа десятки танків будуть перекинуті до країн від Фінляндії до Північної Македонії відповідно до планів, які були вдосконалені після вторгнення Росії до України.

До них приєднаються десятки тисяч військовослужбовців НАТО та альянсу Об'єднані експедиційні сили, до яких належать Фінляндія та Швеція.

Командувач польової армією генерал-лейтенант Британії Ральф Вуддіс сказав: "Великобританія робить значний внесок у захист Європи і стримування російської агресії. Масштаби розгортання у поєднанні з професіоналізмом, підготовкою та маневреністю британської армії будуть стримувати агресію в Європі" .

За словами міністра оборони Бена Воллеса, безпека Європи як ніколи важлива. "Під час цих навчань наші війська об'єднаються з союзниками та партнерами по НАТО та Об'єднаним експедиційним силам, демонструючи солідарність та силу в рамках одного з найбільших спільних розгортань з часів холодної війни".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Фінляндія зробила важливий крок на шляху до вступу до НАТО .