RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Росії спалахнув завод, де виробляють заряди до "Градів" та "Смерчів": відео

Ввечері 1 травня на пороховому заводі у російській Пермі сталася масштабна пожежа - загорілась продукція на ділянці з виробництва пластмаси, унаслідок чого два співробітники загинули, ще один постраждав.

Про це повідомляють у Державній інспекції праці в Пермському краю.

За попередньою інформацією, вогонь охопила дах будівлі з виробництва пластмас на всій площі. Навіть трава навколо будівлі загорілась, а загальна площа пожежі становить 530 кв. метрів.

Як відомо, пороховий завод у Пермі виробляє заряди до реактивних систем залпового вогню "Град" та "Смерч", комплексів ППО, стартово-розгінних щаблів крилатих ракет морського базування, зокрема, що стартують з підводних човнів, а також протикорабельних систем класу "повітря-поверхня", та порох для стрілецької зброї.

Окрім цього, на заводі виробляють і заряди до до систем ближнього бою та артилерійського пострілу з танків/самохідних установок; сферичні порохи для автоматів та кулеметів, а також лакофарбову продукцію, оздоблювальні матеріали, поліуретани.

Як повідомляв "Апостроф", у російському Бєлгороді знову чули гучні вибухи, унаслідок чого сталася пожежа на об'єкті Міністерства оборони РФ.