RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Британська розвідка назвала головну мету окупантів в Україні

Країна-окупант Росія намагається повністю заблокувати Україні вихід до Чорного моря. З цією метою росіяни продовжують обстрілювати портові міста: Одесу, Херсон та Маріуполь.

Про це повідомило Міноборони Великобританії у зведенні розвідки щодо російського вторгнення в Україну станом на вечір 4 травня.

"Напади, що продовжуються, на ключові міста, такі як Одеса, Херсон і Маріуполь, підкреслюють їх бажання повністю контролювати доступ до Чорного моря", – йдеться в зведенні.

Розвідники вважають, що Росія прагне контролювати морські сполучення України для нанесення збитків українській економіці.

Також британська розвідка відмітила: хоч російські наземні операції зосереджені на сході, ракетні обстріли ведуться по всій території країни. Так окупанти намагаються завадити України поповнювати запаси зброї та техніки, яку везуть із Заходу.

"Оскільки російські операції захлинулися, вони продовжують атакувати невійськові цілі, враховуючи школи, лікарні, житлові будинки й транспортні вузли. Це вказує на готовність РФ вражати громадянську інфраструктуру в спробі послабити рішучість України", – резюмують розвідники.

Як раніше повідомляв "Апостроф" з посиланням на українську розвідку, Росія планує оголосити загальну мобілізацію на 9 травня. Хоч підготування тривають, однак Кремль не встигає.